Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Κεφαλονιά: Ατύχημα με αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο, δεν υπάρχουν τραυματίες

Κεφαλονιά: Ατύχημα με αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο, δεν υπάρχουν τραυματίες
kefaloniapress

Ατύχημα σημειώθηκε στο αεροδρόμιο στην Κεφαλονιά με ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 είχε πάει στην Κεφαλονιά για να κάνει μια σοβαρή αεροδιακομιδή, ωστόσο λόγω του ατυχήματος δεν μπορεί να την κάνει και θα πάει δεύτερο αεροσκάφος.

To C-130 έριξε κάτω ένα πυλώνα με αποτέλεσμα να χάσει κάποια καύσιμα. Όπως σημειώνεται το ατύχημα δεν έγινε στην πίστα του αεροδρομίου αλλά στη θέση στάθμευσης του αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από το Αεροπορικό Επιτελείο, το οποίο επιβεβαιώνει το ατύχημα, σημειώνουν ότι αυτό συνέβη την ώρα της τροχοδρόμησης προς την θέση στάθμευσης του αεροσκάφους.

Εκείνη την ώρα, όπως τονίζουν, την ευθύνη για την τροχοδρόμηση έχει ο οδηγός εδάφους, ο οποίος δίνει τις οδηγίες στον πιλότο και όχι ο ιπτάμενος της ΠΑ.

Από το ατύχημα προκλήθηκε ζημιά στο φτερό, απ’ όπου υπήρξε διαρροή κηροζίνης, αλλά έπεσε άμεσα αφρός στην πίστα για να προλάβουν την πρόκληση πυρκαγιάς.

Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο της ΠΑ για να εκτιμήσει την ζημιά και να την επισκευάσει, η οποία δεν φαίνεται σοβαρή, όπως σημειώνουν οι πηγές. Παρ’ όλα αυτά, το C-130 δεν είναι σε θέση να πετάξει

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις