Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Τροχαίο στην Κέρκυρα: Το λεωφορείο σφηνώθηκε στο σταθμευμένο φορτηγό, νεκρός ο οδηγός

Τροχαίο στην Κέρκυρα: Το λεωφορείο σφηνώθηκε στο σταθμευμένο φορτηγό, νεκρός ο οδηγός

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (21/07/2024) στην Κέρκυρα.

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε περίπου στις τρεις το μεσημέρι της Κυριακής (21/07/2024) στην Κέρκυρα στην περιοχή Σγόμπου, όταν ένα τουριστικό λεωφορείο με 18 Άγγλους επιβάτες εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο φορτηγό σε παράδρομο της κεντρικής οδού.

Από τον σφοδρή πρόσκρουση έχασε την ζωή του ο 31χρονος οδηγός, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρία άτομα. Ένας Βρετανός τουρίστας και μια μητέρα με το παιδί της.

Μάλιστα για τον απεγκλωβισμό μιας μητέρας και του παιδιού της, χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση, αφού το μπροστινό μέρος του λεωφορείου σφηνώθηκε στο σταθμευμένο φορτηγό και ήταν αδύνατος ο απεγκλωβισμός.

Στο σημείο επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 5 οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν από το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι τουρίστες, χωρίς τις αισθήσεις του τον άτυχο οδηγό, ενώ απεγκλώβισαν τραυματισμένους μία γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί που παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι, ενώ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν και άλλοι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου.

Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Τροχαίας Κέρκυρας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις