Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Καιρός: Τελευταία μέρα του καύσωνα – Μετά τους 40 βαθμούς Κελσίου έρχονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Τελευταία μέρα του καύσωνα – Μετά τους 40 βαθμούς Κελσίου έρχονται βροχές και καταιγίδες

Την πολυπόθητη ανάσα δροσιάς αναμένουν από αύριο Τρίτη (23.7.2024) οι κάτοικοι της χώρα και ειδικά όσοι ζουν στις πόλεις, έπειτα από 15 μέρες καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών. Ο καιρός ναι μεν θα είναι ζεστός τις επόμενες μέρες, αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Όσοι, δε, δεν διαθέτουν κλιματιστικά περνούν εφιαλτικές νύχτες, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες που διατηρούνται και τα βράδια δεν τους αφήνουν να απολαύσουν τον βραδινό τους ύπνο. Ο καιρός, ωστόσο, αλλάζει και οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Την Τρίτη και την Τετάρτη, μάλιστα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία. Η κακοκαιρία θα επεκταθεί την Πέμπτη σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΤΡΙΤΗ 23-07-2024

Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία, που τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι τις βραδινές ώρες, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει τους 33 με 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-07-2024

Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σχεδόν στις κανονικές τιμές για την εποχή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-07-2024

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις