Δευτέρα, 22 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Κίνα: Έστειλαν drone να παραδώσει τις επιστολές εισόδου για το πανεπιστήμιο σε φοιτητές

Κίνα: Έστειλαν drone να παραδώσει τις επιστολές εισόδου για το πανεπιστήμιο σε φοιτητές

Στο γραμματοκιβώτιο έψαχνε την επιστολή της εισαγωγής της στο πανεπιστήμιο που ονειρευόταν η απόφοιτη λυκείου Γουάνγκ Γιουνγί στην Κίνα, από τον ουρανό μέσω drone την πήρε.

Ένα drone, την προηγούμενη εβδομάδα, έστειλε για πρώτη φορά 4 επιστολές υποδοχής νέων σπουδαστών από την πόλη Γκουανγκτζόου για να τους ενημερώσει πως έγιναν δεκτοί στο πανεπιστήμιο Τεχνολογίας στη Νότια Κίνα.

Η πρωτοπόρα πτήση κράτησε περίπου 30 λεπτά, καλύπτοντας απόσταση 25 χιλιομέτρων, δημιουργώντας έτσι νέες «αποστολές» για τη χρήση drones στην Κίνα.

«Ήταν καταπληκτικό να δω ότι η επιστολή για την είσοδό μου στο πανεπιστήμιο εστάλη με drone. Ήταν σαν μία σκηνή από ταινία που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε η σπουδάστρια.

Το ταχυδρομείο της πόλης Γκουανγκτζόου, που ήταν υπεύθυνο για την ιπτάμενη αποστολή, ταχυδρομεί επιστολές εισόδου σε πανεπιστήμια για περισσότερο από 40 χρόνια, καταφέρνοντας να στείλει περίπου 550.000 επιστολές ετησίως.

Στο βίντεο που κατέγραψε την ιστορική στιγμή, φαίνεται καθαρά η προσεκτική τοποθέτηση των τεσσάρων κόκκινων φακέλων μέσα στο γυάλινο κουτί του drone.

Η πτήση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με πλήθος φωτορεπόρτερ να απαθανατίζουν τη στιγμή που δόθηκε ο πρώτος φάκελος στην σπουδάστρια.

«Στο μέλλον περισσότεροι σπουδαστές θα έχουν την εμπειρία να λάβουν τις επιστολές εισόδου τους στο πανεπιστήμιο με τη χρήσης drones», ανέφερε ο Ζου Λιουέν, διευθυντής του ταχυδρομείου στην Γκουανγκτζόου.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις