Δευτέρα, 22 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Vodafone: Πώληση μεριδίου της Vantage Towers ύψους 1,3 δισ. ευρώ

Vodafone: Πώληση μεριδίου της Vantage Towers ύψους 1,3 δισ. ευρώ

Η Vodafone προχώρησε στην πώληση ακόμη ενός μεριδίου 10% αξίας 1,3 δισ. ευρώ (1,4 δισ. δολάρια) της Vantage Towers, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει να μειώσει το χρέος της, σύμφωνα με δημοσίευση του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η πώληση αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, όταν η Vodafone συμφώνησε να πωλήσει μερίδιο στην εταιρεία πύργων με έδρα τη Γερμανία έναντι 32 ευρώ ανά μετοχή στην KKR & Co. και την Global Infrastructure Partners.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Vodafone μεταβίβασε το 81,7% της συμμετοχής της στην Vantage Towers σε μια κοινοπραξία με την KKR και την GIP, με την ονομασία Oak Holdings, και έκτοτε την πωλεί προς τα κάτω.

Η πιο πρόσφατη πώληση ανεβάζει τα συνολικά έσοδα της Vodafone από τη συμφωνία στα 6,6 δισ. ευρώ, ανέφερε η εταιρεία σε σημερινή (22.7.2024) της ανακοίνωση.

Η πώληση σημαίνει ότι η Vodafone κατέχει πλέον το 50% της Oak Holdings, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί από την κοινοπραξία, δήλωσε η εταιρεία.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών αναζητούν τρόπους για να δημιουργήσουν χρήματα, καθώς αγωνίζονται να αποδώσουν τις επενδύσεις τους σε κεφάλαια. Πολλές εταιρείες έχουν πουλήσει μερίδια ή ολόκληρες τις επιχειρήσεις υποδομών τους για να δημιουργήσουν κεφάλαια.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Vodafone Μαργκερίτα Ντέλλα Βάλε (Margherita Della Valle), η οποία ανέλαβε επίσημα τα ηνία πέρυσι, πούλησε αγορές με χαμηλή απόδοση και εργάστηκε για να περιορίσει μια εκτεταμένη αυτοκρατορία που κάποτε εκτεινόταν από τις ΗΠΑ έως την Αφρική.

Το σχέδιο ανάκαμψης, που έχει εκπονήσει, περιλαμβάνει την πώληση των ισπανικών και ιταλικών επιχειρήσεων και την απόπειρα συγχώνευσης με την Three της CK Hutchison, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται υπό εξέταση από την αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις