Δευτέρα, 22 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κίνα: Προκαλεί έκπληξη η μείωση των επιτοκίων μετά την απογοήτευση των επενδυτών

Κίνα: Προκαλεί έκπληξη η μείωση των επιτοκίων μετά την απογοήτευση των επενδυτών

Η Κίνα αύξησε τη στήριξη της οικονομίας με αιφνιδιαστικές μειώσεις επιτοκίων, επιδιώκοντας να στηρίξει την ανάπτυξη, αφού η έλλειψη βραχυπρόθεσμων κινήτρων από μια σημαντική συνεδρίαση του Κομμουνιστικού Κόμματος απογοήτευσε τους επενδυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε σήμερα το αντίστροφο επιτόκιο επαναγοράς επτά ημερών, ένα βασικό βραχυπρόθεσμο επιτόκιο πολιτικής, στην πρώτη μείωση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Οι κινεζικές τράπεζες ακολούθησαν την κίνηση αυτή περίπου μία ώρα αργότερα μειώνοντας τα κύρια επιτόκια δανεισμού αναφοράς τους, καθιστώντας λιγότερο δαπανηρό τον δανεισμό για στεγαστικά και άλλα δάνεια.

Αν και μετριοπαθείς, οι συντονισμένες κινήσεις υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη των αρχών να ενισχύσουν μια οικονομία που αναπτύσσεται με τον πιο αργό ρυθμό εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Έρχονται μόλις μία ημέρα αφότου το κόμμα δημοσίευσε ένα σαρωτικό έγγραφο που υποστηρίζει το σχέδιο του προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, να θέσει την τεχνολογία στο επίκεντρο του οικονομικού μέλλοντος της Κίνας, ενώ ανέχεται βραδύτερη ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις