Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Νταγκ Έμχοφ: Ο δικηγόρος σύζυγος της Κάμαλα Χάρις που μπορεί να γίνει ο «πρώτος κύριος» στην ιστορία των ΗΠΑ

Νταγκ Έμχοφ: Ο δικηγόρος σύζυγος της Κάμαλα Χάρις που μπορεί να γίνει ο «πρώτος κύριος» στην ιστορία των ΗΠΑ
Reuters

Η Κάμαλα Χάρις, πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ από την Καλιφόρνια και η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών μετά την παραίτηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και την έγκρισή του. Θα μπορούσε να είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα και πρώτη Ασιάτισα-Αμερικανή που θα ηγηθεί ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος.

Οι σύμμαχοι της Κάμαλα Χάρις έχουν εξαπολύσει αγώνα δρόμου τις τελευταίες ώρες για να βεβαιωθούν ότι θα κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, αντικαθιστώντας τον Τζο Μπάιντεν, και θα αντιμετωπίσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μία μάχη στήθος με στήθος.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για την πολιτική ζωή της Κάμαλα Χάρις αλλά και την προσωπική ζωή της αντιπροέδρου.

Ποιος είναι ο σύζυγός της Κάμαλα Χάρις 

Σε πρώτο πλάνο η σχέση της με τον Doug Emhoff (Νταγκ Έμχοφ), τον σύζυγό της και τον πρώτο «δεύτερο κύριο» της χώρας που θα γίνει ο πρώτος κύριος στην ιστορία των ΗΠΑ αν τελικά η Κάμαλα Χάρις πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών και νικήσει τον Τραμπ. 

Όταν ο Μπάιντεν και η Χάρις κέρδισαν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2020, ο Έμχοφ αντέδρασε με μια εγκάρδια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter), στην οποία αγκαλιάζει τη σύζυγό του. «Τόσο περήφανος για σένα», έγραψε.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, ο Emhoff γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Matawan του New Jersey.

Η οικογένειά του – οι γονείς Mike και Barbara, μαζί με τα αδέλφια Jamie και Andy – μετακόμισαν στην περιοχή του Λος Άντζελες όταν ο Emhoff ήταν έφηβος.

Πήρε πτυχίο από τη Νομική Σχολή Gould του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και μετά o Emhoff εργάστηκε για 30 χρόνια στο Λος Άντζελες. Εκεί γνώρισε τη γυναίκα που θα γινόταν σύζυγός του και η μελλοντική πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, την Κάμαλα Χάρις. 

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του «δεύτερου κυρίου», ανοίγοντας λογαριασμό στα social media, ενώ στο βιογραφικό του αναφέρει: «Δεύτερος κύριος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αφοσιωμένος μπαμπάς. Περήφανος σύζυγος της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις».

Μετά την εκλογή του Μπάιντεν και της Χάρις πέρασε στη διδασκαλία.

Άρχισε να διδάσκει στο Νομικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν στην Ουάσιγκτον, όπου δίδαξε ένα μάθημα για διαφωνίες δικαίου ψυχαγωγίας. Υπηρέτησε επίσης ως διακεκριμένος συνεργάτης στο Νομικό Ινστιτούτο του Τζορτζτάουν για το Τεχνολογικό Δίκαιο & Πολιτική.

Γνωρίστηκαν σε ραντεβού στα τυφλά 

Ο ίδιος και η Κάμαλα γνωρίστηκαν σε ένα ραντεβού στα τυφλά μέσω κοινού τους φίλου.

Συγκεκριμένα, ο Έμχοφ και η Κάμαλα Χάρις γνωρίστηκαν αφού η σύμβουλος δημοσίων σχέσεων Chrisette Hudlin τους έστησε σε ένα ραντεβού στα τυφλά το 2013, όταν η Χάρις ήταν γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια. Έναν χρόνο μετά οι δυο τους παντρεύτηκαν στο δικαστήριο της Σάντα Μπάρμπαρα στις 22 Αυγούστου του 2014.

Ο Doug Emhoff έχει δύο ενήλικα παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του με την Kerstin Emhoff (χώρισαν το 2008), τους Cole and Ella. Ο γιος και η κόρη του Κόουλ και Έλα, αποκαλούν τη Χάρις «Μομάλα» γιατί δεν ήθελαν να την αποκαλούν μητριά.

«Όταν παντρευτήκαμε, ο Κόουλ, η Έλλα και εγώ συμφωνήσαμε ότι δεν μας άρεσε ο όρος “μητριά”. Αντίθετα, τα παιδιά βρήκαν το όνομα “Μομάλα” (από το μαμά, mum και το Καμάλα). 

Έκτοτε αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης αμερικανικής «μεικτής» οικογένειας.

Στις 20 Ιανουαρίου 2021, η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε αντιπρόεδρος στα σκαλιά του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, καθιστώντας έτσι τον Έμχοφ τον «δεύτερο κύριο».

Οι υποθέσεις που έχει επιλέξει να υποστηρίξει στο ρόλο του περιλαμβάνουν την πρόσβαση σε νομική βοήθεια για όλους, την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, τα δικαιώματα στην άμβλωση και άλλα.

Την υποστήριζε και την υποστηρίζει ενεργά σε κάθε της βήμα… Από το να βγάζει selfies μπροστά στις κάμερες, μέχρι την προεκλογική της εκστρατεία, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει και ο ίδιος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις