Τρίτη, 23 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Κάμαλα ή Καμάλα Χάρις: Το βίντεο που δίνει απάντηση στο ερώτημα των τελευταίων ημερών

Κάμαλα ή Καμάλα Χάρις: Το βίντεο που δίνει απάντηση στο ερώτημα των τελευταίων ημερών

Με ένα απολαυστικό βίντεο η Κάμαλα Χάρις – το πρόσωπο των τελευταίων ημερών μετά την αποχώρηση Τζο Μπάιντεν – έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια πώς ακριβώς προφέρεται το όνομά της. 

Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λάθος το όνομά της, δεκάδες ελληνικά κείμενα των τελευταίων ημερών – αφού ανακοινώθηκε ότι η Κάμαλα Χάρις θα είναι υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών έχοντας και την υποστήριξη Μπάιντεν – αναφέρονταν στην… Καμάλα Χάρις.

Η δυσκολία αυτή οφείλεται στη γραμματική και φωνολογική προτίμηση της γλώσσας να «κατεβάζει τον τόνο» στην παραλήγουσα, κάνοντας την προφορά του ονόματος «Καμάλα» πιο εύκολη.

Η σωστή προφορά είναι «Κάμαλα»

Η ίδια η Κάμαλα Χάρις έχει παρατηρήσει αυτό το πρόβλημα και, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να προφέρουν σωστά το όνομά της, δημιούργησε ένα βίντεο το 2016, όταν κατέβηκε για τη Γερουσία στην Καλιφόρνια. Στο βίντεο, έβαλε μικρά παιδιά να εξηγήσουν πώς προφέρεται το όνομά της: Κάμαλα.

Από τότε που εξελέγη γερουσιαστής, η άνοδος της Κάμαλα Χάρις στην πολιτική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν μετεωρική. Με αυτό το βίντεο, όχι μόνο κατάφερε να διορθώσει την προφορά του ονόματός της, αλλά και να επικοινωνήσει με έναν πιο προσωπικό και προσιτό τρόπο με τους ψηφοφόρους της.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις