Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Γεωμαγνητική καταιγίδα «χτυπά» τη Γη – Πώς θα επηρεάσει τις τηλεπικοινωνίες και το Βόρειο Σέλας

Γεωμαγνητική καταιγίδα «χτυπά» τη Γη – Πώς θα επηρεάσει τις τηλεπικοινωνίες και το Βόρειο Σέλας

Μια νέα ισχυρή, γεωμαγνητική καταιγίδα αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τετάρτη (24.7.2024), η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει τις τηλεπικοινωνίες, την αεροπορία και τους δορυφόρους.

Μάλιστα, οι ειδικοί σημειώνουν πως τα προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις τηλεπικοινωνίες από σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ. Η γεωμαγνητική καταιγίδα παράλληλα αυξάνει την πιθανότητα να δούμε το Βόρειο Σέλας σε μέρη του τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η γεωμαγνητική καταιγίδα που ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου θα διαρκέσει συνολικά τρεις ημέρες, με κορύφωση να αναμένεται στις 24 Ιουλίου.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το επόμενο έτος η Γη αναμένεται να αντιμετωπίσει όλο και πιο ισχυρές ηλιακές καταιγίδες με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι τον Ιούλιο του 2025 θα είναι το ισχυρότερο πλήγμα που θα δεχθούμε.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες που κατηγοριοποιούνται από G1 έως G5, ανάλογα με την ένταση μπορούν να υπερφορτώσουν τα δίκτυα ισχύος, προκαλώντας διακοπές ρεύματος.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις