Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Bosch: Προχωρά στην εξαγορά της κοινοπραξίας Johnson – Hitachi

Bosch: Προχωρά στην εξαγορά της κοινοπραξίας Johnson – Hitachi

Την επιχείρηση θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού κτιρίων αναλαμβάνει από τον αμερικανικό όμιλο Johnson Controls ο τεχνολογικός όμιλος Bosch, ο οποίος σκοπεύει να προχωρήσει σε εξαγορά μιας κοινοπραξίας μεταξύ της Johnson και του ιαπωνικού ομίλου Hitachi, που κατασκευάζει κυρίως συστήματα κλιματισμού.

Ειδικότερα, αυτή η συμφωνία φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Bosch, με το τίμημα της αγοράς να ανέρχεται σε περίπου 8 δισ. δολάρια (7,4 δισ. ευρώ), σύμφωνα με σημερινή (23.7.2024) δημοσίευση του Handelsblatt και την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι αντίστοιχες συμβάσεις έχουν ήδη υπογραφεί, αλλά εκκρεμούν ακόμη οι επίσημες εγκρίσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Bosch. Η τεχνολογική εταιρεία στοχεύει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός 12 μηνών.

Το τμήμα της Bosch αυξάνεται σε 26.000 συνεργάτες

«Υπό την ομπρέλα του τμήματος “Home Comfort” της Bosch θα δημιουργηθεί μια εταιρεία με 26.000 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών 9 δισ. ευρώ», πρόσθεσε η Bosch.

Με τη συμφωνία αυτή, ο όμιλος επεκτείνει την παρουσία του στην Ασία και ειδικότερα στις ΗΠΑ και θα λάβει μακροπρόθεσμες άδειες χρήσης για αμερικανικά εμπορικά σήματα όπως York και Coleman και το ασιατικό όνομα Hitachi. Η συναλλαγή περιλαμβάνει 16 μονάδες παραγωγής και 12 μονάδες ανάπτυξης σε περισσότερες από 30 χώρες.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις