Δευτέρα, 25 Νοε.
7oC Αθήνα

Κάμαλα Χάρις: Βίντεο του BBC αποδομεί fake news για την υποψήφια των Δημοκρατικών

Κάμαλα Χάρις: Βίντεο του BBC αποδομεί fake news για την υποψήφια των Δημοκρατικών
Reuters

Δίνουν και παίρνουν οι θεωρίες συνωμοσίας και τα fake news για την Κάμαλα Χάρις που έλαβε το χρίσμα από τον Τζο Μπάιντεν για να είναι η ίδια υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

Οι πολιτικοί αντίπαλοί της προσπαθούν με κάθε τρόπο να πλήξουν την εικόνα της Κάμαλα Χάρις και διαδίδουν fake news λίγο μετά την απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να βάλει τέλος στη δική του υποψηφιότητά του για μία δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Το BBC δημιούργησε ένα βίντεο με το οποίο αποδομεί τρεις κύριες θεωρίες συνομωσίας και τα fake news που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο για την Κάμαλα Χάρις.

Η fake φωτογραφία της Κάμαλα Χάρις με τον Επστάιν

Πιο γρήγορα από όλες έγινε viral μία υποτιθέμενη φωτογραφία της Κάμαλα Χάρις με τον Τζέφρι Επστάιν, τον καταδικασμένο παιδόφιλο.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

Η φωτογραφία που κυκλοφορεί έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία. Στη αυθεντική η Κάμαλα Χάρις ποζάρει χαμογελαστή στο πλευρό του συζύγου της Νταγκ Έμχοφ κι όχι του Επστάιν, σε μία εκδήλωση στο Λος Άντζελες.

Μία κατασκευασμένη ομιλία της «για το σήμερα και το χθες»

Μια άλλη ψεύτικη ιστορία που κυκλοφορεί για την Κάμαλα Χάρις στο διαδίκτυο αφορά σε ένα υποτιθέμενο βίντεο από ομιλία της όπου ακούγεται να λέει πως «το σήμερα είναι σήμερα και το χθες ήταν σήμερα, χθες».

Μόνο που στην περίπτωση αυτή, οι αντίπαλοί της, απέσπασαν ένα μέρος από ομιλία το 2023, όπου δεν λέει τίποτα τέτοιο.

Η καταγωγή της και αν δικαιούται να είναι υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ

Από τα πιο διαδεδομένα fake news κατά της Κάμαλα Χάρις είναι ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφια πρόεδρος, βάσει του αμερικανικού συντάγματος, γιατί ούτε εκείνη ούτε οι γονείς της γεννήθηκαν στις ΗΠΑ.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παντελώς αναληθείς καθώς η Κάμαλα Χάρις γεννήθηκε στην Αμερική στις 20 Οκτωβρίου του 1964 και συγκεκριμένα στο Oakland στην Καλιφόρνια από τους γονείς της που είχαν μεταναστεύσει εκεί και εργάζονταν ως επιστήμονες.

Ως εκ τούτου έχει κάθε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

Πληροφορίες από BBC, AP

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις