Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενδιάμεση Έκθεση στους κλάδους αποβλήτων και ανακύκλωσης – Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενδιάμεση Έκθεση στους κλάδους αποβλήτων και ανακύκλωσης – Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δημοσίευσε σήμερα (23.7.2024) την Ενδιάμεση Έκθεση επί της έρευνας που διεξάγει στους κλάδους διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης, και είναι δημοσιευμένη στη σελίδα της Επιτροπής.

Η Ενδιάμεση Έκθεση ολοκληρώνει την πρώτη φάση της Κλαδικής Έρευνας στον κλάδο διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης την οποία αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του κλάδου διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης στην Ελλάδα καθώς επίσης και την αναγκαιότητα για τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του.

Η Ενδιάμεση Έκθεση, μέσω της χαρτογράφησης της αγοράς και της ανάδειξης των απόψεων επιχειρήσεων και φορέων σχετικά με στρεβλώσεις που ενδεχομένως προκαλούνται από συμπεριφορές επιχειρήσεων ή από το ρυθμιστικό πλαίσιο, φιλοδοξεί να πυροδοτήσει τον σχετικό διάλογο και να οδηγήσει σε προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κλάδου.  

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή κηρύσσει την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να διατυπώσει τις απόψεις και τα σχόλιά του επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης:

  1. Συμμετέχοντας στη ημερίδα που διοργανώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 8 Σεπτεμβρίου 2024 (το ακριβές πρόγραμμα και ώρες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν) ή/και
  2. Υποβάλλοντας τις παρατηρήσεις του εγγράφως στην ηλεκτρονική διεύθυνση anakyklosi@epant.gr έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Μετά την επεξεργασία των στοιχείων που θα τεθούν υπόψη της Επιτροπής στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, θα ακολουθήσει η δημοσίευση της τελικής Έκθεσης. 

Μπορείτε να δείτε όλη την συνοπτική παρουσίαση (executive summary) της Ενδιάμεσης Έκθεσης

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις