Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Coca-Cola: Η άνοδος των τιμών αναβαθμίζει τις προοπτικές της κερδοφορίας

Coca-Cola: Η άνοδος των τιμών αναβαθμίζει τις προοπτικές της κερδοφορίας

Τις προοπτικές της αύξησε η Coca-Cola για το σύνολο του έτους, καθώς οι υψηλότερες τιμές ενίσχυσαν τις επιδόσεις του πολυεθνικού κολοσσού των αναψυκτικών.

Η Coca-Cola, με έδρα την Ατλάντα, αναμένει οργανική αύξηση των εσόδων, η οποία αφαιρεί τη μεταβλητότητα του νομίσματος και άλλα στοιχεία, σε ένα εύρος από 9% έως 10% φέτος, έναντι της πρόβλεψης του Απριλίου για 8% έως 9% αύξηση.

Η εταιρεία των αναψυκτικών Fanta, των χυμών Minute Maid και των αθλητικών ποτών Powerade ανέφερε ότι τα οργανικά έσοδα, τα οποία αποκλείουν τον αντίκτυπο των συναλλαγματικών μεταβολών και των εξαγορών, αυξήθηκαν κατά 15% αυτή την περίοδο, πολύ πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 9,4%.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 12,3 δισ. δολάρια αυτή την περίοδο, πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή που ανήλθαν σε 84 σεντς ξεπέρασαν τις προσδοκίες για 81 σεντς. Το συγκρίσιμο λειτουργικό περιθώριο κέρδους ήταν 32,8%, έναντι 31,6% ένα χρόνο νωρίτερα.

Ενώ οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να αντιστέκονται στις υψηλότερες τιμές ορισμένων ειδών παντοπωλείου, η Coca-Cola συνέχισε να αυξάνει τις τιμές των ποτών της.

Κατά μέσο όρο σε όλες τις περιοχές, η εταιρεία αύξησε τις τιμές σε ένα μείγμα των προϊόντων της κατά 9%, περισσότερο από την αναμενόμενη από τους αναλυτές αύξηση του μείγματος τιμών κατά 8%. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 11% στη Βόρεια Αμερική.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις