Δευτέρα, 26 Αυγ.
30oC Αθήνα

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης το αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης με χρηματοδότηση 31,7 εκατ. ευρώ

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης το αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης με χρηματοδότηση 31,7 εκατ. ευρώ

Σύσκεψη με αντικείμενο τη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης μέσω του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση.

Σε συνέχεια της στενής συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών εντάσσεται, τις επόμενες ημέρες, η κατασκευή του έργου του μουσείου Σπάρτης στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 (ΕΠΑ), και συγκεκριμένα στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Πολιτισμού. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση της υλοποίησής του έργου, με συνολικό προϋπολογισμό 31.769.852,67 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμενος αμιγώς από εθνικούς πόρους.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του κτιρίου του νέου Αρχαιολογικού Μουσείο Σπάρτης και την διαμόρφωση του όμορου περιβάλλοντος χώρου, στερεωτικές εργασίες, ανασκαφικές και άλλες συνοδές εργασίες πεδίου, όπως απόσπαση, προσωρινή φύλαξη και επανατοποθέτηση αρχαίων αρχιτεκτονικών καταλοίπων και τη δημιουργία υποδομών που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του έργου.

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις