Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ο Μπομπ Μενέντεζ θα παραιτηθεί από γερουσιαστής στις 20 Αυγούστου λένε διεθνή μέσα

Ο Μπομπ Μενέντεζ θα παραιτηθεί από γερουσιαστής στις 20 Αυγούστου λένε διεθνή μέσα

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ θα παραιτηθεί από το πόστο του στις 20 Αυγούστου, δήλωσε σήμερα με ανάρτηση στο Χ ένας δημοσιογράφος της New Jersey Globe.

Αυτό θα είναι ο επίλογος της πολιτικής σταδιοδρομίας του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, του άλλοτε πανίσχυρου στελέχους των Δημοκρατικών.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε την περασμένη εβδομάδα ένοχο τον γερουσιαστή για τις 16 ποινικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε συμπεριλαμβανομένης της δωροληψίας, στη δίκη του για διαφθορά.,

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, είχε καλέσει τον Μενέντεζ να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο 70χρονος Μενέντεζ, ο οποίος μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βάρυναν: δωροληψία και άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι ανταλλάγματος επ’ ωφελεία ιδίως της Αιγύπτου και του Κατάρ, παρακώλυση της δικαιοσύνης, καθώς και ότι ενεργούσε ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις