Τρίτη, 27 Αυγ.
31oC Αθήνα

Μεξικό: Τουλάχιστον πέντε νεκροί απο έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής της τεκίλας Jose Cuervo

Μεξικό: Τουλάχιστον πέντε νεκροί απο έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής της τεκίλας Jose Cuervo

Τραγωδία σημειώθηκε στο Μεξικό, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι πέθαναν σε έκρηξη εργοστασίου παραγωγής της τεκίλας Jose Cuervo.

Χτες Τρίτη (23.07.2024) έγινε η έκρηξη σε εργοστάσιο του αλκοολούχου ποτού Jose Cuervo με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άτομα. Το θανατηφόρο περιστατικό συνέβη στον δήμο Τεκίλα του Μεξικό.  Ο Βίκτορ Ούγο Ρολδάν, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος στην πολιτεία Χαλίσκο, ανέφερε πως σημειώθηκε έκρηξη σε δεξαμενή χωρητικότητας 500.000 λίτρων στη μονάδα.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε έσβησε από το προσωπικό της μονάδας. Ωστόσο, κατέρρευσαν άλλες δυο δεξαμενές στο εργοστάσιο, που διαχειρίζεται η Becle, η παραγωγός της μεγαλύτερης ποσότητας τεκίλας στον κόσμο.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων του δυστυχήματος στο εργοστάσιο Ροχένια, προσθέτοντας πως αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι τραυματίστηκαν.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως η έκρηξη στη δεξαμενή προκάλεσε πυρκαγιά σε άλλες τρεις.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Ο δήμος Τεκίλα, στον οποίο εδρεύουν διάφορα αποστακτήρια που παράγουν το ποτό αυτό, με πρώτη ύλη το κακτοειδές φυτό μπλε αγαύη, είναι επίσης δημοφιλής τουριστικός προορισμός, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο βορειοδυτικά από τη Γουαδαλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις