Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

ΕΚΤ – ΣΕΒΕ: Η χαρτογράφηση των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό

ΕΚΤ – ΣΕΒΕ: Η χαρτογράφηση των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) επιχειρούν αυτή την περίοδο την αποτύπωση και χαρτογράφηση αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό για το 2024, με την υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συλλογή στοιχείων πραγματοποιείται μέσω ενός σύντομου ερωτηματολογίου που απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό τους. 

Στόχος της χαρτογράφησης αναγκών στην αγορά εργασίας είναι η καταγραφή σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο: α) των πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό, β) αιτιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά την αναζήτηση προσωπικού, γ) προτάσεων που θα βελτιώσουν το πλαίσιο που αφορά την απασχόληση στις ελληνικές επιχειρήσεις και τον εντοπισμό του κατάλληλου προσωπικού.

Από την υλοποίηση της δράσης αναμένεται να εξαχθούν κλαδικά και γεωγραφικά συμπεράσματα, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, καθώς και μια σειρά από χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τον βαθμό οργάνωσης των επιχειρήσεων, το είδος της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τις δυσκολίες κατά την εξεύρεση προσωπικού, το είδος των αναζητούμενων θέσεων εργασίας και των κινήτρων που προσφέρονται για την πλήρωσή τους.

Στη βάση των ευρημάτων της δράσης χαρτογράφησης, θα αναζητηθούν, σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση και την επιμελητηριακή και επιχειρηματική κοινότητα, ρεαλιστικές λύσεις και δράσεις για την αναζήτηση και τον εντοπισμό του κατάλληλου προσωπικού για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις καλούνται να συμπληρώσουν το σύντομο ερωτηματολόγιο, έως τις 31 Ιουλίου 2024 στη διεύθυνση: www.ekt.gr/agoraergasias.

Σημειώνεται ότι όλες οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο υποβάλλονται ανώνυμα και θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για την παραγωγή συγκεντρωτικών δεικτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις