Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ιδιαίτερες στιλιστικές επιλογές αθλητών και αθλητριών στο κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ιδιαίτερες στιλιστικές επιλογές αθλητών και αθλητριών στο κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού»
ΑΠΕ

Μπορεί ο νους τους να είναι στην αγώνα τους και τη διάκριση, αλλά δεν είναι λίγοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ήθελαν να το κάνουν με… στιλ, ή έστω με έναν τρόπο που θα τους βοηθούσε να πετύχουν το σκοπό τους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θεωρούνται η γιορτή του αθλητισμού και αρκετές φορές -αυτοί που λαμβάνουν μέρος- θέλουν να.. φορέσουν τα καλά τους και να προκαλέσουν αίσθηση, τόσο με τα ρεκόρ τους, όσο και με τις στιλιστικές τους επιλογές. Θα τους «μάζευε» άραγε η… fashion police της διοργάνωσης ή θα τους έδινε κάποιο σχετικό μετάλλιο;

Ένας από τους πιο εμβληματικούς αθλητές των δεκαετιών του 70′ και του 80′, ο Αμερικανός δις Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400μ. εμπόδια, Έντουιν Μόουζες είχε το δικό του αξεσουάρ, με το οποίο εμφανιζόταν στα κουλουάρ.

Ήταν αήττητος σε 122 συνεχόμενους αγώνες, εκ των οποίων οι 107 ήταν τελικοί, μεταξύ Αυγούστου 1977 και Ιουνίου 1987, δηλαδή σχεδόν 10 χρόνια χωρίς ούτε μία ήττα! Πέρα όμως από τα αθλητικά του ταλέντα, ο Μόουζες είναι γνωστός και για το σήμα κατατεθέν του, τα σκούρα γυαλιά ηλίου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συνήθιζε να συναγωνίζεται φορώντας κομψά γυαλιά ηλίου που τον έκαναν να μοιάζει με ροκ σταρ στην σκηνή. Το πιο εμβληματικό ζευγάρι μπορεί να είναι αυτά που φόρεσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, όπου κέρδισε το χάλκινο.

Κάτι ανάλογο έκανε και ο θρυλικός σπρίντερ από το Τρινιντάντ – Τομπάγκο, Άτο Μπόλτον, ο οποίος μαζί με τον Βρετανό, Ντάρεν Κάμπελ, ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοι του Κώστα Κεντέρη στον τελικό των 200 μέτρων στο Σίδνεϋ το 2000.

Ο Μπόλντον, ο οποίος κατέληξε να κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. εμφανίστηκε να φοράει ένα ζευγάρι ασημένια αντανακλαστικά γυαλιά ηλίου που η στήριξή τους δεν γινόταν στα αυτιά, αλλά στο πάνω από το κεφάλι του. Εκείνα τα γυαλιά Oakley με την ονομασία Overthetop έδωσαν στον Άτο Μπόλτον μια εικόνα χαρακτήρα βγαλμένου από τις ταινίες «Mad Max».

Ιδιαίτερο, εντυπωσιακό και παράλληλα ιστορικό, είναι το ζευγάρι χρυσά παπούτσια για σπριν που φορούσε ο θρυλικός, Μάικλ Τζόνσον. Ο «πάπιας» -τέσσερις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης- κατάφερε να γίνει το.. κέντρο του σύμπαντος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Ο Αμερικανός 200άρης και 400άρης έγινε fashion icon τον Αύγουστο του 1996, φορώντας στους τελικούς που αγωνίστηκεNike παπούτσια σε χρυσαφί χρώμα, κάνοντας ρεκόρ και στις δυο αποστάσεις.

Παράλληλα, υπάρχουν και αυτοί που έκαναν κάποιες στιλιστικές επιλογές, προκειμένου να τους βοηθήσουν να κάνουν καλύτερο χρόνο και παράλληλα να κάνουν… εντύπωση. Χαρακτηριστική είναι η ολόσωμη φόρμα της Nike που λάνσαρε η Κάθι Φρίμαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ εμπόδια.

Η «Nike Swift suit» ήταν σε πράσινο, λευκό και χρυσαφί χρώμα και κάλυπτε μέχρι και το κεφάλι της Φρίμαν, με κουκούλα. Κάτι ανάλογο είδαμε αρκετά χρόνια νωρίτερα από την θρυλική, Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurosport (@eurosport)

Η σπουδαία Αμερικανίδα αθλήτρια του στίβου στους δρόμους ταχύτητας, με τα παγκόσμια ρεκόρ έφυγε νωρίς, στα 38 της χρόνια από επιληπτική κρίση, το 1998, βυθίζοντας στο πένθος τους θαυμαστές της. Πρόλαβε, όμως, να γράψει ορισμένες χρυσές σελίδες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και να αφήσει μια μεγάλη «σκιά» γύρω από τις επιδόσεις της (για φάρμακα που την βοήθησαν σε αυτό).

Η «Flo-Jo» υπήρξε μια αθλήτρια-σταρ στα μέσα και τέλη της δεκαετίας του 1980 και ήταν από τις πρώτες που εμφανίστηκαν με υπερβολικά μακριά νύχια. έγραψε ιστορία και με τις ενδυματολογικές επιλογές της στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές φορές επέλεγε εμφανίσεις ασύμμετρες, με κουκούλα, με ζώνες ή άλλα ιδιαίτερα στοιχεία, όπως και με έντονα χρώματα.

Ολόσωμη φόρμα, είχε επιλέξει να φοράει και ο «τεράστιος» Αυστραλός αθλητής, Ίαν Θορπ. Ο θρύλος της πισίνας με το προσωνύμιο o «άνθρωπος τορπίλη» και πλήθος ολυμπιακών μεταλλίων στο Σίδνεϊ το 2000 και στην Αθήνα το 2004 αντίστοιχα, χρησιμοποίησε τη «στολή» της Adidas «Jetconcept» για πρώτη φορά το 1999 προκειμένου να έχει λιγότερη αντίσταση στις κούρσες του και διέπρεψε. Άνοιξε το… δρόμο για τους υπόλοιπους.

Μπόνους κατηγορία

Μια… κατηγορία μόνοι τους είναι οι αθλητές που επιλέγουν να εμφανιστούν με ένα συγκεκριμένο κούρεμα ή ξύρισμα. Στο νου όλων έρχονται κυρίως οι αθλήτριες των ΗΠΑ και της Τζαμάικα στα σπριντ -βάζοντας… χρώμα στα κοτσιδάκια τους. Ο Ιταλός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος, που ξυρίζει το μισό του πρόσωπο, είναι μια… σπάνια περίπτωση.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Μένει να δούμε, εάν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 θα έχουμε κάποια ιδιαίτερη εμφάνιση από αθλητές ή αθλήτριες, όπως αυτές που έγραψαν ιστορία!

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις