Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ψάλτης (Alpha Bank): Η συνεργασία με την UniCredit αποτελεί καταλύτη ανάπτυξης και ευκαιρία αλλαγής

Ψάλτης (Alpha Bank): Η συνεργασία με την UniCredit αποτελεί καταλύτη ανάπτυξης και ευκαιρία αλλαγής

Αισιόδοξο σήμα για την εκπλήρωση των επιδιώξεων της Alpha Bank τα επόμενα έτη έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης, στη σημερινή (24.7.2024) Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψάλτης επισήμανε ότι η Alpha Bank είναι πιο ισχυρή από ποτέ και επιβραβεύει τους μετόχους της για τη στήριξή τους διανέμοντας μέρισμα 0,026 ευρώ ανά μετοχή και δίνοντας 61 εκατ. ευρώ σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων.

Το 2023 ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για την τράπεζα, καθώς ιδιωτικοποιήθηκε πλήρως και συνεργάστηκε με την UniCredit. Αυτή η στρατηγική συμφωνία είναι μία ευκαιρία για αλλαγή, επιτάχυνση του μετασχηματισμού και ανανέωση της κουλτούρας, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Το πλάνο της Alpha Bank επικεντρώνεται στην ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών, με το να εισάγει 70 νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες, και την ψηφιοποίηση του 83% των καθημερινών συναλλαγών και το νέο μοντέλο εξυπηρέτησης στα καταστήματα. Αυτά μειώνουν τον δείκτη κόστους προς έσοδα κατά 26 ποσοστιαίες μονάδες.

Σχετικά με τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων, ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε ότι η Alpha Bank είναι απολύτως προετοιμασμένη και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της για να διατηρήσει και να ενισχύσει περαιτέρω την κερδοφορίας της.

Στο πεδίο των χρηματοδοτήσεων η Alpha Bank αποτελεί ουσιαστικό στήριγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας καθώς

Η τράπεζα εξακολουθεί να έχει στενή χρηματοδοτική σχέση με το 80% των μεγάλων επιχειρήσεων και το 65% των μικρομεσαίων, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθιστώντας την Alpha Bank σημαντικό στήριγμα της επιχειρηματικότητας της χώρας μας. 

Ιδιαίτερη σημασία δίνει η τράπεζα στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση, με νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 4,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2026 (800 εκατ. σε βιώσιμες χρηματοδοτήσεις το 2023, εκ των οποίων το ήμισυ σε έργα ΑΠΕ) και εκταμίευση περισσότερων από 3.000 πράσινων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

Όσον αφορά τη συμφωνία της Alpha Bank με την UniCredit, ο πρόεδρος της τράπεζας, Βασίλης Ράπανος, επισήμανε ότι είναι η πρώτη επένδυση μεγάλου τραπεζικού ομίλου σε ελληνική τράπεζα μετά από 17 χρόνια και αποτελεί καταλύτη ανάπτυξης για την Alpha Bank. «Αποτελεί αναμφισβήτητα μια επιτυχία στην πολύχρονη και επίπονη προσπάθεια μετασχηματισμού της τράπεζας που βελτιώνει θεαματικές τις δυνατότητες δημιουργίας αξίας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις