Τετάρτη, 24 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ιός Δυτικού Νείλου: Στις Σέρρες το πρώτο φετινό θανατηφόρο κρούσμα

Ιός Δυτικού Νείλου: Στις Σέρρες το πρώτο φετινό θανατηφόρο κρούσμα

Στις Σέρρες καταγράφηκε για φέτος ο πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν 75χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα, από την πόλη των Σερρών κι αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ο θάνατος του 75χρονου αναμένεται να ανακοινωθεί από την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Οπως υποστηρίζει ο Νομίατρος της Π.Ε Σερρών Αναστάσιος Αναστασιάδης, οι ευπαθείς ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ενώ, όπως υπογραμμίζει, ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, τα οποία μολύνονται από μολυσμένα πτηνά. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό. Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ λίγα άτομα  εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα).  Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις