Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Συνάδελφός της την βίαζε για χρόνια σε γηροκομείο στη Δυτική Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει 35χρονη

Συνάδελφός της την βίαζε για χρόνια σε γηροκομείο στη Δυτική Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει 35χρονη
ΦΩΤΟ istock

Την απόλυτη φρίκη ζούσε μια 35χρονη γυναίκα και μητέρα τεσσάρων παιδιών που κατήγγειλε ότι τη βίαζε συστηματικά συνάδελφός της στο γηροκομείο που εργαζόταν. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως όταν 8 ετών είχε βιαστεί από συγγενικό της πρόσωπο.

Το δράμα της γυναίκας δεν έχει τέλος, καθώς όταν αποκάλυψε τα όσα φρικτά βίωνε στην διευθύντρια του γηροκομείου την απέλυσαν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso η γυναίκα διαγνώστηκε από ψυχιάτρους ως άτομο χωρίς βούληση, γεγονός που φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε ένας συνάδελφός της σε γηροκομείο της δυτικής Ελλάδας, κακοποιώντας τη σεξουαλικά στον κοινό χώρο εργασίας τους. Μάλιστα, δεν δίσταζε να την απειλεί πως θα κάνει το ίδιο και στα παιδιά της, στην περίπτωση που αποκαλύψει όσα συνέβαιναν. Η 35χρονη γυναίκα έχασε τη δουλειά της, ενώ η υπόθεση δύο χρόνια μετά εξακολουθεί να βρίσκεται σε στάδιο προανάκρισης.

«Εργαζόμουν ως νοσηλεύτρια σε γηροκομείο επί επτά χρόνια. Μία νύχτα του Νοεμβρίου του 2022, λίγο πριν από τη λήξη της βάρδιας, ο συνάδελφός μου με βίασε, σε σημείο όπου δεν υπήρχε κανείς. Αισθανόμουν ζαλισμένη και είμαι σίγουρη πως μου είχε ρίξει στο ρόφημα κάποιο ηρεμιστικό ή άλλο φάρμακο. Όλο το βράδυ έκλαιγα κι έκτοτε ξεκίνησε ο Γολγοθάς, με εκβιασμούς και εξαναγκασμούς. Προσπαθούσα να αποφεύγω τις βάρδιες μαζί του, αλλά, όταν με έβρισκε, με βίαζε ξανά και ξανά. Με χτυπούσε και με απειλούσε ότι αν δεν υποκύψω, θα κάψει τα παιδιά μου και θα κάνει στη 13χρονη κόρη μου αυτά που κάνει και σε εμένα» ανέφερε μιλώντας στην «Espesso» η γυναίκα.

«Μου ζητούσε φωτογραφίες των παιδιών μου»

Η φρίκη δεν δεν είχε τέλος… «Παράλληλα μου ζητούσε φωτογραφίες δικές μου ή των παιδιών μου για να ικανοποιηθεί το κτήνος. Μου έκανε bullying και με απειλούσε για να μην αποκαλύψω σε κανέναν τίποτα. Ζούσα μία κόλαση, έκανα πολλές απόπειρες αυτοκτονίας, φοβόμουν να πάω για δουλειά, δεν έβρισκα τη δύναμη να μιλήσω, αισθανόμουν ένα μεγάλο κενό. Οι εκβιασμοί και οι απειλές ξύπνησαν μέσα μου το μεγάλο τραύμα από την παιδική μου ηλικία. Επρεπε να κάνω αυτά που έλεγε αυτό το διεστραμμένο τέρας».

Η γυναίκα είπε ότι μέσα από όσα φρικτά βίωνε στη δουλειά της έχασε τον εαυτό της, «παγιδεύτηκε» στην κατάθλιψη και αδυνατούσε να εκμυστηρευτεί στην οικογένειά της όσα συνέβαιναν. «Με βίασε συνολικά 15 φορές κατά τις νυχτερινές βάρδιες. Ώσπου τον Οκτώβριο του 2023 βρήκα τη δύναμη μέσω του ιερέα της ενορίας μου να μιλήσω στην προϊσταμένη του γηροκομείου όπου εργαζόμουν. Η μοναδική της έγνοια ήταν να το κουκουλώσει και μου είπε να μη δώσω συνέχεια, για να μη δυσφημιστεί η μονάδα. Εκείνος δεν τα παραδέχτηκε όλα, αντίθετα με απείλησε όταν με βρήκε μόνη μου ότι θα το πληρώσω αυτό που έκανα. Ακολούθησαν μαρτυρικές ημέρες γιατί με απειλούσε συνεχώς με μηνύματα και κλήσεις. Έτσι αποφάσισα δύο μήνες μετά να απευθυνθώ στην Αστυνομία, πράγμα που σύντομα έφτασε στα αυτιά του γηροκομείου, το οποίο με απέλυσε, χωρίς εξηγήσεις» υποστηρίζει η γυναίκα, σημειώνοντας πως εξετάστηκε από ψυχίατρο μετά την καταγγελία της, στον οποίο περιέγραψε με λεπτομέρεια όσα είχε περάσει στα χέρια του βιαστή της.

«Ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, συγκεντρώνει στοιχεία και βρίσκεται σε σημείο προανάκρισης, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα προχωρήσει η διαδικασία. Παίρνει χρόνο, μας είπαν, αλλά όλο αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο, έχουμε χαλάσει όλα μας τα χρήματα σε δικηγόρους και ψυχιάτρους» συμπληρώνει.

Πώς προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Ο σύζυγός της 35χρονης μιλάει για ένα μαρτύριο δίχως τέλος, ενώ φέρνει στη μνήμη του ένα σοκαριστικό συμβάν, κατά το οποίο η γυναίκα του πήγε να βάλει τέλος στη ζωή της! «Βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο με τα παιδιά μας, όταν ξαφνικά μου άρπαξε το τιμόνι από τα χέρια, με σκοπό να χάσω τον έλεγχο και να τρακάρουμε. Ευτυχώς κατάφερα να αποτρέψω την τραγωδία, όμως οι στιγμές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται με λόγια. Η σύζυγός μου άνοιξε την πόρτα, με σκοπό να πηδήξει από το αυτοκίνητο, όμως την κράτησα μέσα. Αμέσως ξέσπασε σε κλάματα, ενώ τα παιδιά -σε κατάσταση σοκ- προσπαθούσαν να συνέλθουν» αναφέρει ο άνδρας και τονίζει:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τόσο εμείς όσο και τα παιδιά προσπαθούμε να βγούμε από το σκοτάδι, αλλά δεν μπορούμε. Δυστυχώς, η τοπική μονάδα ψυχιάτρων δεν μπορεί να μας βοηθήσει και πλέον αδυνατούμε να υποστηρίξουμε ιδιώτες γιατρούς για όλη την οικογένεια, αφού τα έξοδα τρέχουν και η σύζυγός μου δεν εργάζεται. Σκεφτόμαστε να μετακομίσουμε σε άλλη περιοχή, με σκοπό να κάνουμε μία νέα αρχή, γιατί εδώ η γυναίκα μου είναι παγιδευμένη στις αναμνήσεις της. Φοβάται να κυκλοφορήσει στη σκέψη ότι μπορεί να δει τον βιαστή της. Είμαστε πάρα πολύ ταλαιπωρημένοι ψυχολογικά και δεν ξέρουμε πόσο ακόμα θα αντέξουμε».

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην «Espresso», η σύζυγός του είναι βαθιά πληγωμένη, λόγω και της κακοποίησης που υπέστη όταν ήταν παιδί. «Εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος διέγνωσε ένα άτομο χωρίς βούληση και ο λόγος ήταν τα παιδικά τραύματα. Από φόβο δεν έβρισκε τη δύναμη να μιλήσει. Τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στην Αστυνομία, ο εισαγγελέας έχει την πλήρη δικογραφία στα χέρια του» κατέληξε ο σύζυγος. Στην «Espresso» μίλησε και η 14χρονη κόρη του ζευγαριού, που καθημερινά βλέπει τη μητέρα της να πολεμά με τις σκέψεις της. «Στενoχωριόμαστε πολύ που τη βλέπουμε έτσι. Εχει αλλάξει όλη μας η ζωή, είμαστε σε απελπιστική κατάσταση» δηλώνει το παιδί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις