Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει σύντομα τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις, λέει το NBC

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει σύντομα τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις, λέει το NBC
Reuters

Για πρόθεση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να ανακοινώσει «σύντομα» τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις για το χρίσμα της υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ κάνει λόγο το NBC.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις βρίσκονται σε επαφή από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία, έχοντας πολλαπλές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα, καθώς ξεκινά την εκστρατεία της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τέσσερις πηγές, Ομπάμα και Χάρις είναι σε στενή επαφή μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών έχοντας κάνει αρκετές συζητήσεις τα τελευταία 24ωρα.

Κατά τις ίδιες πηγές ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη εκφράσει ιδιωτικά τη στήριξή του στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

«Είναι σε στενή επαφή μαζί της και πιστεύει ότι ξεκίνησε πολύ καλά» είπε χαρακτηριστικά μια από τις πηγές του NBC.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής στιγμή της ανακοίνωσης Ομπάμα, μια από τις πηγές εξήγησε ότι ο πρώην πρόεδρος δεν ήθελε να επισκιάσει τη στιγμή του Τζο Μπάιντεν με το διάγγελμά του.

Άλλη πηγή εξηγούσε ότι οι δύο τους, Ομπάμα και Χάρις, θέλουν η ανακοίνωση στήριξης να αποτελέσει ξεχωριστή στιγμή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα επιτελεία τους είναι σε συνεννόηση για να υπάρξει κοινή τους εμφάνιση κατά την προεκλογική εκστρατεία της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Δύο πηγές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο στρατόπεδο Ομπάμα είπαν ότι και η σύζυγός του Μισέλ Ομπάμα στηρίζει την υποψηφιότητα Χάρις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις