Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Φωτιά στα Χανιά: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του φαραγγιού Μεσαυλιών – Δελιανών

Φωτιά στα Χανιά: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του φαραγγιού Μεσαυλιών – Δελιανών

Φωτιά εκδηλώθηκε στα Μεσαύλια του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Εστάλη μήνυμα για εκκένωση του φαραγγιού Μεσαυλιών – Δελιανών.

Η φωτιά στα Χανιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης (25.07.2024) στην περιοχή των Μεσαυλίων και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr o δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσαμο, ενώ έγινε επικοινωνία από τον δήμο με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για αποστολή εναέριων μέσων.

Στόχος ήταν να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς στο φαράγγι Μεσαυλίων με τον κ. Μαλανδράκη να αναφέρει ότι έγινε επικοινωνία με τις αρχές προκειμένου να υπάρξει έξοδος από τη βόρεια πλευρά, όποιων περιπατητών τυχόν πεζοπορούν στο φαράγγι.

Μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 που καλούσε τους περιπατητές στο φαράγγι Μεσαυλίων – Δελιανών να απομακρυνθούν προς Δελιανά

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυξήθηκαν και στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις