Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Φορολογικές δηλώσεις: Λειτουργικά προβλήματα στην πλατφόρμα – Αποκαταστάθηκαν σε 40 λεπτά, λέει η ΑΑΔΕ

Φορολογικές δηλώσεις: Λειτουργικά προβλήματα στην πλατφόρμα – Αποκαταστάθηκαν σε 40 λεπτά, λέει η ΑΑΔΕ

Προβλήματα λειτουργίας αντιμετώπισε σήμερα (25.07.2024) η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι που «τρέχουν» να προλάβουν την προθεσμία της 26ης Ιουλίου.

Αναφορές που έφτασαν στο newsit.gr από φορολογούμενους έκαναν λόγο για «πεσμένη» πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων, με την ΑΑΔΕ ωστόσο να απαντά πως το πρόβλημα έχει λυθεί.

Πηγές της Αρχής δήλωσαν στο newsit.gr πως τα προβλήματα διήρκησαν μόλις για 40 λεπτά, και πως έκτοτε η λειτουργία της πλατφόρμας έχει αποκατασταθεί πλήρως. Ωστόσο, παρά την απάντηση της ΑΑΔΕ, παράπονα από φορολογούμενους και λογιστές  συνεχίζουν να καταφθάνουν λέγοντας πως κανένα πρόβλημα δεν αποκαταστάθηκε και πως η πλατφόρμα είναι πεσμένη τις τελευταίες 2 με 3 ώρες.

Υπενθυμίζεται, πως με βάση τα τελευταία στοιχεία, περίπου 700.000 φορολογούμενοι πρέπει να σπεύσουν εντός μίας ημέρας να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση πριν την λήξη της αυριανής προθεσμίας προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα (αν δεν δοθεί κάποια παράταση της τελευταίας στιγμής) με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος υπερφόρτωσης του συστήματος με συνέπεια την δυσλειτουργία του.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις