Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Amazon: Η αύξηση των μετρητών καθιστά τις συνθήκες ώριμες για μέρισμα

Amazon: Η αύξηση των μετρητών καθιστά τις συνθήκες ώριμες για μέρισμα

Με ένα ταμειακό απόθεμα που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια φέτος, οι συνθήκες δεν ήταν ποτέ πιο ευνοϊκές για την Amazon και τους ομολόγους της στην επιστροφή μετρητών στους μετόχους, μεταξύ άλλων, σπάζοντας ενδεχομένως τη σφραγίδα του μερίσματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Amazon αντιστέκεται εδώ και καιρό σε ένα διαρκές πρόγραμμα επιστροφής κεφαλαίου, επιλέγοντας αντ’ αυτού να επανεπενδύει τα κέρδη στις επιχειρήσεις της. Οποιαδήποτε ένδειξη αλλαγής σε αυτό το μέτωπο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα κέρδη της μετοχής, η οποία έχει αυξηθεί κατά 19% φέτος, ξεπερνώντας την άνοδο 13% του δείκτη Nasdaq 100.

Η ανακοίνωση μπορεί να μην γίνει την 1η Αυγούστου, όταν η Amazon θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. Αλλά πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του Andrew Zamfotis, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Ami Asset Management, εκτιμούν ότι θα συμβεί μέσα στα επόμενα τρίμηνα.

«Ένα μέρισμα μπορεί να είναι αναπόφευκτο και θα σηματοδοτούσε πραγματικά ότι πρόκειται να επικεντρωθεί περισσότερο στις δαπάνες και την κερδοφόρα ανάπτυξη», δήλωσε ο Zamfotis.

«Η Amazon μπορεί σίγουρα να το αντέξει οικονομικά, και λόγω της απροθυμίας της να κάνει επιστροφές κεφαλαίου ακόμη και σε περιόδους άνθησης, νομίζω ότι θα ήταν πολύ σημαντικό αν ακολουθούσε τους ομολόγους της με μέρισμα ή αν ανέβαζε το ρυθμό με τις επαναγορές».

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επεσήμανε την κλήση για τα κέρδη του περασμένου τριμήνου, όταν ο οικονομικός διευθυντής, Brian Olsavsky, δήλωσε ότι η Amazon θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις και στην αποπληρωμή του χρέους έναντι των επιστροφών κεφαλαίου.

Όμως, με τις ελεύθερες ταμειακές ροές που προβλέπεται να διπλασιαστούν σχεδόν φέτος, πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αρχίσει να κάνει περισσότερα για τους μετόχους.

Η προσθήκη στην αναιμική άδεια επαναγοράς της εταιρείας θα ήταν ένας χώρος για την επιστροφή κεφαλαίου, αλλά ορισμένοι εικάζουν για την προοπτική του πρώτου μερίσματος της Amazon, ειδικά καθώς άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες το έχουν κάνει τελευταία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις