Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αφαίρεσε από το βασιλικό μισθολόγιο την αδερφή της Καμίλα

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αφαίρεσε από το βασιλικό μισθολόγιο την αδερφή της Καμίλα
Reuters

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φαίνεται πως ξεκίνησε τις περικοπές μία μέρα αφού έγινε γνωστό ότι ο ετήσιος μισθός του φτάνει τα 23,6 εκατομμύρια λίρες και το πρώτο «θύμα» είναι η αδερφή της Καμίλα

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κληρονόμησε το Δουκάτο της Κουρνουάλης από τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο και φαίνεται πως αποφάσισε να δει τα οικονομικά του Δουκάτου και να επανεξετάσει τα έξοδα. Κάπως έτσι πήρε την απόφαση να θέσει εκτός του βασιλικού μισθολογίου την αδερφή της βασίλισσας Καμίλα, Άναμπελ Έλιοτ (Annabel Elliot).

Η 75χρονη Άναμπελ Έλιοτ βρίσκονταν στη λίστα με τη βασιλική μισθοδοσία τις τελευταίες δύο δεκαετίες με τον μισθό της να είναι αρκετά υψηλός. Το 2005, ο βασιλιάς Κάρολος την είχε προσλάβει για να επιβλέπει τις εξοχικές κατοικίες του Δουκάτου, να ασχολείται με τη συντήρηση των γραφείων και να φροντίζει για το φυτώριο των κτημάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Telegraph, η απόφαση του πρίγκιπα Γουίλιαμ δεν έχει να κάνει με την δουλειά της ούτε αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα μαζί της, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρεται, η 75χρονη έμεινε για πρώτη φορά απλήρωτη, μετά από 20 χρόνια που παρείχε τις υπηρεσίες της στο παλάτι και τη βασιλική οικογένεια.

Ο ειδικός σε θέματα βασιλικών θεμάτων Richard Fitzwilliams δήλωσε ότι ήταν «απολύτως λογικό» να δουλεύει για το Δουκάτο και ότι αυτό «θεωρείται επιτυχημένο».

Δήλωσε στη MailOnline: «Έκανε εξαιρετικά σημαντικό έργο ως επικεφαλής σχεδιάστρια, δουλεύοντας εκτενώς στους εσωτερικούς χώρους και στην ανανέωση των ακινήτων εποχής στο κτήμα».

Ο Fitzwilliams περιέγραψε την κ. Έλιοτ ως «ιδιαίτερα σεβαστό πρόσωπο», αλλά πρόσθεσε:

«Είναι φυσικό ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, τώρα που κληρονόμησε το Δουκάτο, να θέλει να βάλει τη δική του σφραγίδα». 

Προς το παρόν, οι πληροφορίες δεν αναφέρουν, αν ο βασιλιάς Κάρολος αντέδρασε με αυτή την αλλαγή. 

Πληροφορίες από Dailymail

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις