Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Όμιλος Fourlis: Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στην Trade Logistics στο Σχηματάρι

Όμιλος Fourlis: Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στην Trade Logistics στο Σχηματάρι
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Όμιλος Fourlis ανακοίνωσε σήμερα (25.7.2024) την εγκατάσταση και λειτουργία ενός νέου φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή του κέντρου αποθήκευσης και διανομής της θυγατρικής του, Trade Logistics, στο Σχηματάρι Βοιωτίας.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Όμιλου Fourls, η επένδυση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των σχεδίων βιωσιμότητας, καθώς και ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσής του να προωθεί και να επενδύει σε καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει σημαντικό οικονομικό όφελος λόγω της αξιοποίησης ενέργειας από το φωτοβολταϊκό σύστημα.

Το νέο φωτοβολταϊκό σύστημα, το δεύτερο που λειτουργεί στο κέντρο αποθήκευσης και διανομής της Trade Logistics, θα παράγει περίπου 1.415 MWh ετησίως, καλύπτοντας το 90% των ενεργειακών του αναγκών. Η εγκατάσταση αυτή λειτουργεί υπό το καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού (Net-Metering), μειώνοντας σημαντικά τις απώλειες κατά τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), συνεισφέροντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσα από τις δραστηριότητες της Trade Logistics και τα δύο διανεμητικά κέντρα που διαθέτει στα Οινόφυτα και το Σχηματάρι, ο Όμιλος σήμερα παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής για τα καταστήματα ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, καθώς και για τα καταστήματα INTERSPORT σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ εξυπηρετεί τις παραγγελίες ηλεκτρονικού εμπορίου για τα e-shop της IKEA στην Ελλάδα, της INTERSPORT σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης του Ομίλου και της Holland & Barrett στην Ελλάδα.

Με το εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της, τη χρήση της τεχνολογίας, καθώς και την εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων στον τομέα logistics, η Trade Logistics στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της μέσα από συνεργασίες, παρέχοντας τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της και σε εταιρείες εκτός του Ομίλου Fourlis. Χαρακτηριστικά, η Trade Logistics θα αναλάβει την λειτουργία του νέου διεθνούς κέντρου διανομής της Ιnter IKEA στην Ελλάδα, από το οποίο θα τροφοδοτούνται σε πρώτη φάση οι franchisee της ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο, Ισραήλ και Ιορδανία. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις