Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μυτιληναίος: «Υπεραντίδραση» της κυβέρνησης ο φόρος στο φυσικό αέριο

Μυτιληναίος: «Υπεραντίδραση» της κυβέρνησης ο φόρος στο φυσικό αέριο

Για υπεραντίδραση της κυβέρνησης έκανε λόγο σήμερα (25.7.2024) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METLEN, Ευάγγελος Μυτιληναίος, αναφερόμενος στην επιβολή φόρου στην ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για τα νοικοκυριά.

«Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στις αγορές, ιδιαίτερα σε περιόδους κλιματικής κρίσης με 15 ημέρες καύσωνα σε μια τόσο μεγάλη περιοχή της Ευρώπης. Ήδη βλέπετε ότι οι τιμές υποχωρούν. Τον πρώτο καλό μήνα μετά από 6 δύσκολους μήνες επιβλήθηκε φόρος στο φυσικό αέριο. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για τον Αύγουστο, αλλά είναι πιθανό να δούμε και τον επόμενο μήνα για κάποιες ημέρες πολύ ζεστό καιρό», είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σε ερώτηση για την απόφαση της Protergia να διατηρήσει σταθερό το τιμολόγιο του Αυγούστου ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι πρόκειται για μια καλά υπολογισμένη κίνηση, τόσο από την πλευρά της παραγωγής, όσο και από την πλευρά της λιανικής, όπου στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και η επίτευξη μεριδίου αγοράς 30%. Σήμερα το μερίδιο στη λιανική μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Volterra, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, πλησιάζει το 20%.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την επίδοση της εταιρείας το 2024 ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε αισιόδοξος για περαιτέρω ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους και άνετη επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για λειτουργική κερδοφορία 1 – 1,2 δισ. και καθαρά κέρδη 600 – 700 εκατ. ευρώ. «Αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορεί να εκπλήξουμε ευχάριστα τους μετόχους», κατέληξε, ο κ. Μυτιληναίος.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις