Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Εντολή Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας για συναίνεση με τους γιατρούς – Τι ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου

Εντολή Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας για συναίνεση με τους γιατρούς – Τι ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου

Ανησυχία προκάλεσε στην κυβερνητική παράταξη η «σύγκρουση» του υπουργείου Υγείας και των ιδιωτών γιατρών, για τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει αυστηρές συνέπειες σε όσους αρνούνται να καλύψουν κενά στο Ε.Σ.Υ., στα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι, για τους Ολυμπιακούς αγώνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Άδωνι Γεωργιάδη για να ενημερωθεί για την κατάσταση και να τονίσει την ανάγκη να βρεθεί μία… συναινετική λύση, με τον υπουργό Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες να διαβεβαιώνει ότι η επίταξη δεν βρίσκεται στον σχεδιασμό του.

Με το βλέμμα και στις κοινωνικές αντιδράσεις…

Στην κυβέρνηση σήμανε «συναγερμός» με την «έκρηξη» του ιατρικού κόσμου, καθώς εκτιμήθηκε ότι ο αυτός ο «πόλεμος» μπορεί να τη φέρει αντιμέτωπη και με το κοινωνικό σύνολο, το οποίο απειλείται με προβλήματα στις υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία αλλά και στη συνταγογράφηση, αν οι γιατροί που αρνούνται να βάλουν πλάτη στο ΕΣΥ αποκλειστούν από το σχετικό σύστημα, όπως προβλέπει η διάταξη του υπουργείου Υγείας.

Η τάξη των γιατρών και η ανησυχία για… «γαλάζιες ανταρσίες» στη Βουλή

Στο Μέγαρο Μαξίμου ζυγίζουν το πολιτικό κόστος και σε σχέση με τους γιατρούς, μία κοινωνική τάξη που είναι κοντά στη «γαλάζια» παράταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη βουλευτές της Ν.Δ., και κυρίως βουλευτές – γιατροί, έχουν διαμηνύσει σε υψηλά κλιμάκια στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς τη δυσκολία τους να στηρίξουν στη Βουλή τη συγκεκριμένη διάταξη.

«Οι συνάδελφοι μου, γιατροί, είναι ξεκάθαροι και έχω ήδη πει ότι δεν μπορώ να το ψηφίσω» δηλώνει στο newsit.gr «γαλάζιος» βουλευτής, αποτυπώνοντας το κλίμα μεταξύ μίας μερίδας μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ..

Μια μαζική αντίδραση σε κυβερνητική πρωτοβουλία θα σήμαινε μία νέα εσωκομματική περιπέτεια, μετά από εκείνη για την τοποθέτηση της κ. Φουντουδάκη ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, πρόταση που τελικά αποσύρθηκε.

«Ικανοποιητική η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών»

Στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η εικόνα στο υπουργείο Υγείας είναι ενθαρρυντική, καθώς η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών όπου υπάρχει πρόβλημα, είναι ικανοποιητική, κάτι που όπως όλα δείχνουν ότι η νομοθετική ρύθμιση Γεωργιάδη δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί. 

«Υπήρξε έκκληση για βοήθεια, γιατί μιλάμε για έκκληση για βοήθεια, να βάλουνε πλάτη με λίγα λόγια. Οι άνθρωποι αυτοί, φαίνεται ότι ανταποκρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Θέλω και από αυτό το βήμα εκπροσωπώντας το σύνολο της Κυβέρνησης, να ευχαριστήσω τους ιδιώτες γιατρούς για την πολύ σημαντική συνεισφορά τους» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει η Κως, με το υπουργείο Υγείας να αναζητά τη βέλτιστη λύση. «Έχω την εντύπωση ότι σε αυτή την εξέλιξη η οποία είναι ενθαρρυντική θα δείξει και αντίστοιχη κατανόηση και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος και αυτός τον ίδιο στόχο έχει, να μην κλείσουν κλινικές» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις