Παρασκευή, 26 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Βιετνάμ: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 9 αγνοούμενοι από την καταιγίδα Παπιρούν

Βιετνάμ: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 9 αγνοούμενοι από την καταιγίδα Παπιρούν

Πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Πραπιρούν σκότωσαν τουλάχιστον 10 ανθρώπους στο Βιετνάμ και αγνοούνται άλλοι 9.

Η καταιγίδα που έφτασε στο Κουάνγκ – Νίνχ του βόρειου Βιετνάμ την Τρίτη (23.07.2024) και έφερε καταρρακτώδεις βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες προκάλεσαν σοβαρές κατολισθίσεις με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Οι βροχοπτώσεις ξεπέρασαν τα 300 χιλιοστά σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με το πρακτορείο. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Σον Λα, δύο στην επαρχία Ντιέν Μπιέν και ένας στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Φωτογραφίες στα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι τα νερά των πλημμυρών είχαν ανέβει στις στέγες εκατοντάδων σπιτιών στην επαρχία Ντιέν Μπιέν Μπιέν και έπληξαν ή έθαψαν δρόμους στην περιοχή.
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν επίσης κατακλύσει σχεδόν 30.000 εκτάρια ρυζιού και καλλιέργειες σε μετρητά και σκότωσαν σχεδόν 20.000 εκτρεφόμενα βοοειδή και πουλερικά, ανέφερε η υπηρεσία.

Οι βροχές έχουν τώρα υποχωρήσει στο βόρειο Βιετνάμ, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία προέβλεψε νέο κύμα καύσωνα στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Η καταιγίδα Πραπιρούν έχει πλήξει και άλλες χώρες εκτός του Βιετνάμ όπως η Κίνα, οι Φιλιππίνες 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις