Παρασκευή, 26 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Η βροχόπτωση προβληματίζει τους διοργανωτές ενόψει της «γιορτής» στον Σηκουάνα

Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Η βροχόπτωση προβληματίζει τους διοργανωτές ενόψει της «γιορτής» στον Σηκουάνα
grab/youtube

Η βροχή στο Παρίσι σταματά και αρχίζει διαρκώς, ανήμερα της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, κάτι που οι διοργανωτές δεν θα ήθελαν να χειροτερέψει, αφού θα προκαλέσει μεγάλο προβλήματα.

Απόψε το βράδυ (26.07.2024, 20:30) θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία από τις κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης. Σχεδόν ολόκληρη η υφήλιος περιμένει να παρακολουθήσει τι ακριβώς έχουν ετοιμάσει οι Γάλλοι.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία ιστορική Τελετή Εναρξης, καθώς για πρώτη φοπρά στα Ολυμπιακά χρονικά, θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και θα την παρακολουθήσουν από κοντά περίπου 300.000 θεατές, οι οποίοι θα βρίσκονται πέριξ του ποταμού Σηκουάνα.

Το σενάριο είναι φαντασμαγορικό. Οι αθλητές θα φθάσουν από τον Σηκουάνα στο Τροκαντερό και θα διασχίσουν ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Απαντες, παρά την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, περιμένουν με αγωνία την Τελετή Εναρξης.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι “Δρακόντεια”, με την αστυνομία, πάντως, να βοηθά ιδιαίτερα τους πολίτες, σε κάθε περίπτωση.

Παρά το γεγονός ότι όλα είναι έτοιμα, η φαντασμαγορική τελετή κινδυνεύει να “τιναχτεί στον αέρα”, δεδομένου ότι από το πρωί της Παρασκευής στο Παρίσι βρέχει διαρκώς κι εάν αυτό συνεχιστεί έως το βράδυ, ενδεχομένως να δημιουργηθεί πρόβλημα, αφού ίσως ανέβει η στάθμη του ποταμού.

Οι αθλητές θα βρίσκονται πάνω σε σκάφη και ο καιρός είναι ένας παράγοντας που πρέπει να… βοηθήσει για να απολαύσει ο κόσμος, όλα όσα έχουν προγραμματίσει οι Γάλλοι διοργανωτές και να μην αναγκασθούν να προχωρήσουν σε κάποια αλλαγή του σχεδιασμού την τελευταία στιγμή.

Σε συνέντευξή της στο BFM-TV, η Γαλλίδα υπουργός αθλητισμού και Ολυμπιακών – Παραολυμπιακών Αγώνων, Αμελί Ουντεά-Καστερά ρωτήθηκε για τη βροχή που πέφτει από τα ξημερώματα στο Παρίσι και κατά πόσο θα επηρεάσει την τελετή έναρξης. “Είναι ένας κίνδυνος στον οποίο η ευθύνη μας είναι να ξέρουμε πώς να προσαρμοστούμε. Προφανώς, η ομάδα γύρω από τον Τομά Ζολί (τον άνθρωπο που επιλέχθηκε πριν από δύο χρόνια για να οργανώσει τις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024) έχει καταλήξει σε διαφορετικά σενάρια. Η βροχή δεν πρόκειται να χαλάσει τη γιορτή με κανέναν τρόπο. Πρόκειται για μια υπαίθρια τελετή”, ανέφερε.

Παράλληλα, μπορεί να προκληθεί και ένα ακόμα πιο σημαντικό πρόβλημα. Όταν βρέχει τα όμβρια ύδατα παρασύρουν λύματα στον Σηκουάνα. Τα επίπεδα των βακτηρίων E coli στον διάσημο ποταμό παρακολουθούνται από τους διοργανωτές και τους επιστήμονες σε συνεχή βάση, και τις τελευταίες εβδομάδες οι μετρήσεις αυτές βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Σηκουάνας πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη εβδομάδα αγώνες κολύμβησης και τριάθλου, αλλά -σύμφωνα με τον Independent- οι έντονες βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις μετρήσεις ξανά σε επικίνδυνο σημείο, όπως συνέβαινε το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις