Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Έρχεται «κυνήγι» όσων χρωστούν λογαριασμούς νερού – Όλο το πακέτο μέτρων για τη στήριξη της ύδρευσης 

Έρχεται «κυνήγι» όσων χρωστούν λογαριασμούς νερού – Όλο το πακέτο μέτρων για τη στήριξη της ύδρευσης 

Στα μέτρα για την αντιμετώπισης της λειψυδρίας αναφέρθηκε σήμερα (26.7.2024) ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε πως η λειψυδρία είναι τεράστιος κίνδυνος, για όλη την Ελλάδα και πιο ειδικά η ανατολική Ελλάδα, τα νησιά Αιγαίου και η Κρήτη έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, όχι η δυτική, σημείωσε ο ίδιος. Αυτή η λειψυδρία θα χειροτερεύει, τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Για φέτος υπάρχουν τα μέτρα από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ σημείωσε πως ετοιμάζουμε μια ολόκληρη στρατηγική για το θέμα του νερού, δηλαδή της κλιματικής κρίσης που επηρεάζει το πεδίο αυτό. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά πιο αναλυτικά ανά περιοχή της κλιματικής κρίσης.

Το πρόβλημα μας με την κατανάλωση είναι κατά κύριο λόγω μεγάλων απωλειών 40% – 50% σε περιοχές.

Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τις πηγές των περιοχών με λίγο νερό, πχ στα νησιά που δεν έχουν βροχές, να υπάρξει στροφή προς την αφαλάτωση, σημείωσε ο ίδιος.

Θα προχωρήσει μία μεταρρύθμιση -συζήτηση με ΚΕΔΕ- για τον τρόπο διαχείρισης του νερού, τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας.

Επίσης πρέπει να αυξηθεί η εισπραξιμότητα σε περιοχές που δεν υπάρχει πχ δεν ζητείται από τους οφειλέτες με την ένταση που πρέπει να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις