Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024: LIVE η μεγάλη γιορτή στο Παρίσι

Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024: LIVE η μεγάλη γιορτή στο Παρίσι

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν κι επίσημα σήμερα 26 Ιουλίου, με τη διεξαγωγή της φαντασμαγορικής τελετής έναρξης στο Παρίσι.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σχεδιάστηκε με τεράστια μυστικότητα, με τους διοργανωτές να ετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή που όμοια της δεν θα έχει υπάρξει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Η παράσταση ξεκίνησε στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και έχει διάρκεια 3:45 ωρών. Πραγματοποιείται στον Σηκουάνα και είναι η πρώτη Τελετή Έναρξης στην ιστορία των Αγώνων που έγινε  έξω από ένα στάδιο. 

Με πρώτους τους Έλληνες, 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές και επισήμους, “παρέλασαν” στον Σηκουάνα σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρω, που περνάει από ιστορικά σημεία του Παρισιού, όπως ο Καθεδρικός της Νοτρ Νταμ και η γέφυρα του Νεφ.

Σημαιοφόροι της Ελλάδας είναι ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ βρέθηκαν πάνω από 100 ηγέτες από όλο τον κόσμο στην φαντασμαγορική εκδήλωση της γαλλικής πρωτεύουσας. Στο Παρίσι βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Παρίσι τα μέτρα ασφάλειας είναι δρακόντεια με 75.000 στρατιώτες και αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους. Στη γέφυρα Όστερλιτς, που θα γίνει και η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αστυνομικοί και ο στρατός είναι παντού.

Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας έχουν στήσει μπλόκα στις οδούς γύρω από τη γέφυρα, ενώ από τις έξι το απόγευμα θα κλείσει και ο εναέριος χώρος κυκλοφορίας στο Παρίσι σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων.

Παρακολουθήσατε LIVE όλα όσα συνέβησαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων μόλις ξεκίνησε!

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των διοργανωτών, καθώς δεν σταμάτησε να βρέχει από το πρωί στο Παρίσι. Τι χειρότερο για μία τελετή έναρξης που για πρώτη φορά έγινε εκτός σταδίου.

Η ελληνική αποστολή έκανε την εμφάνιση της.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Γιάννης Αντετοκούνμπο κρατάνε την ελληνική σημαία, με τα υπόλοιπα μέλη να βρίσκονται επίσης στο σκάφος.

 

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Lady Gaga, κάνει την εμφάνισή της τραγουδώντας στα γαλλικά

Οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων χτυπούν! Ο Κουασιμόδος χτυπάει τις καμπάνες του ιστορικού αξιοθέατου του Παρισίου.

Δεν θα μπορούσε να λείπει η γαλλική επανάσταση. Ο ιστορικός πίνακας του Ντελακρουά η “Ελευθερία” έκανε την εμφάνιση του.

O φοβερός Ζινεντίν Ζιντάν δεν γινόταν να λείπει από την τελετή έναρξης.

Το σόου συνεχίζεται.

Η είσοδος της Κύπρου.

Ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας έτσι όπως δεν έχει ξανακουστεί ποτέ, για την είσοδο της Γαλλίας στον Σηκουάνα.

Ο εθνικός ύμνος από την Αξέλ Σεντ-Σιερλ στη στέγη του Grand- Palais.

Αναδύονται οι 10 σημαντικότερες γυναίκες στην ιστορία της Γαλλίας! Τρομερό σκηνικό.

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να αποχωρεί ενώ η παρέλαση των σκαφών που μεταφέρουν τις αποστολές των χωρών συνεχίζεται κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα. Η τελετή μάλιστα άρχισε στις 20:30 ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις ώρες.

Η βροχή, μάλιστα, επηρρεάζει το έργο και των εκπροσώπων του Τύπου που έχουν βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα για να καλύψουν τη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού, με… μόνιτορ που μεταδίδουν την Τελετή να… καίγονται.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι… αποφασισμένοι, όπως μία θεατής που ήρθε αποφασισμένη με αδιάβροχο και ομπρέλα και όπως μας τόνισε η βροχή δεν θα της στερούσε την παρουσία της στην Τελετή Έναρξης, η οποία είναι μία εμπειρία που μπορεί να έχεις «μια φορά στη ζωή», όπως μας είπε.

«Ξέρουμε το Παρίσι», πρόσθεσε γελώντας και κατέληξε «Ακόμα κι αν βρέχει, είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ».

Δεν θα μπορούσε να λείπει η γαλλική μόδα από την τελετή.

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ αποχώρησε νωρίτερα από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να ξεκινήσει έγκαιρα το ταξίδι της επιστροφής στη Λιλ.

Μόλις πέρασε η αποστολή των ΗΠΑ με σημαιοφόρους τον Λεμπρόν Τζέιμς και την Κόκο Γκοφ.

Εμφανίστηκαν και οι Γάλλοι μέσα σε κανονικό… πλοίο!

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των χωρών. Μένει να δούμε ποιος θα ανάψει τη Φλόγα.

Το «μυστήριο» τηε βραδιάς παραμένει ποιος είναι ο μασκοφόρος λαμπαδηδρόμος. Λογικά θα αποκαλυφθεί στο τέλος, όταν και θα ανάψει τη Φλόγα.

Εντυπωσιακό σκηνικό! Μία αναβάτρια σκαρφαλωμένη στο μεταλλικό άλογό της καλπάζει. Ντυμένη με μια κάπα με τους Ολυμπιακούς δακτυλίους, μας καλεί να αγκαλιάσουμε τις αξίες του Ολυμπισμού.

H ιππέας μετέφερε την Ολυμπιακή Σημαία σε μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στο σχήμα του Πύργου του Άιφελ.

Η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου τώρα και η Ολυμπιακή Σημαία στη θέση της.

Ο Ζιντάν θα ανάψει τελικά τη Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ανατροπή! Από τον Ζιντάν δόθηκε η Φλόγα στον Ράφα Ναδάλ, τον θρυλικό Ισπανό τενίστα που έχει γράψει ιστορία στο Παρίσι με τα τρόπαια του στο Roland Garros.

Θα είναι τρομερό αν ο Ναδάλ ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι!

Ο Ναδάλ μεταφέρει με ταχύπλοο στο οποίο επιβαίνει και η Σερένα Γουίλιαμς τη φλόγα.

Καρλ Λιούις, Σερένα Γουίλιαμς, Αμελί Μορεσμό, Κομανέτσι όλοι αυτοί είναι στην ίδια βάρκα μαζί με τον Ναδάλ

Η Αμελί Μορεσμό παραλαμβάνει την Φλόγα και τώρα τη δίνει στον Τόνι Πάρκερ.

Ζιντάν, Ναδάλ, Κομανέτσι, Γουίλιαμς, Λιούις, Μορεσμό, Πάρκερ και. τώρα τρεις Παραολυμπιονίκες.

Οι Μαρί-Ζοσέ Περέκ και Τέντι Ρινέ είναι οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι.

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα!

Μέσα σε ένα αερόστατο θα βρίσκεται η Φλόγα καθόλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και θα πετάει.

Και Σελίν Ντιόν στον Πύργο του Άιφελ! Το τερμάτισαν στο φινάλε οι Γάλλοι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις