Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ο Μακρόν υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους ηγέτες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Μακρόν υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους ηγέτες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Reuters

Τους ξένους ηγέτες υποδέχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι στις 20:30 (ώρα Ελλάδας).

Το βράδυ της Πέμπτης ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ είχαν παραθέσει δείπνο στον Λούβρο στους ξένους ηγέτες που ταξίδεξαν στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μεταξύ των ηγετών που υποδέχθηκε το ζεύγος Μακρόν, ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, οι οποίοι θα παραβρεθούν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Απών είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ στο Παρίσι δεν βρίσκονται ο Ισραηλινός πρωθπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. Δεν προσκλήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν ταξίδεψε στο Παρίσι.

Επίσης, το παρών έδωσε ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ΄.

Στο Ελιζέ έφτασε και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο Εμανουέλ και η Μπριτζίτ Μακρόν υποδέχθηκαν ακόμα, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τον πρόεδρο της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, τον εμίρη του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί και τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό.

O πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ εκπροσωπεί το Ισραήλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις