Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Έχει χαθεί κάθε όριο, να παρέμβουν πολιτική ηγεσία και θεσμοί»!

Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Έχει χαθεί κάθε όριο, να παρέμβουν πολιτική ηγεσία και θεσμοί»!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε στις αναφορές των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Σάσα Βεζένκοφ.

Με μία εκτενή δήλωση, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος,  απάντησε στα λεγόμενα των αδερφών Αγγελόπουλων, καλώντας την πολιτική ηγεσία και τους θεσμούς να παρέμβουν στα περί παρανομίας της Κυβέρνησης στο θέμα του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Οι χθεσινές, κατάπτυστες επίσημες δηλώσεις της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά πάντων ξάφνιασαν αρκετούς, αλλά κυρίως επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι πλέον έχουν καλά κατανοήσει. Είναι πολύ εύκολο να επιτίθεσαι σε κάποιον που σου είναι αδύνατον να φτάσεις και πολύ βολικό να βρίσκεις δεκάδες δικαιολογίες, για να καλύψουν την αδυναμία σου αυτή.

Προσωπικά έχω μάθει και πορεύομαι τόσα χρόνια με τη βεβαιότητα αυτή παρά τη διαρκή έκπληξη που μου προκαλείται από την παντελή έλλειψη αυτοκριτικής που οδηγεί σε σίγουρη και αποδεδειγμένη πια στασιμότητα και παρακμή.

Θα ήταν κάτι εξαιρετικά απλό για εμένα να τροφοδοτώ τη συζήτηση για τα δυσθεώρητα χρέη της πολυπαθούς Χαλυβουργικής με τα εκατομμύρια παρελθουσών οφειλών σε Τράπεζες και ΔΕΗ, την ανεργία εκατοντάδων εργαζομένων, τις τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνία της Ελευσίνας και όχι μόνο.

Θα μπορούσα να τοποθετούμαι ως Έλληνας πολίτης για το πόσο παράλογο είναι να δίνονται 500.000 ευρώ από τη δημόσια τηλεόραση για τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδας της Α2 κατηγορίας.

Θα μπορούσα επί ώρες να αναφέρομαι στις δεκάδες μου προσπάθειες τόσο προφορικές όσο και γραπτές (οι ίδιοι οι συνεργάτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αδιάψευστοι μάρτυρες), τις δημόσιες δηλώσεις μου, τις ένθερμες χειραψίες, τις ενέργειές μου κατά της βίας, ώστε να επέλθει μία συμφιλίωση στο πλαίσιο της βελτίωσης όχι μόνο του αθλήματος, μα και εν γένει.

Θα μου ήταν εξαιρετικά απλό να παραθέσω όλες τις φορές που δήλωσα ότι ο υγιής αθλητισμός θέλει άμιλλα, ο Ολυμπιακός δικαιούται να έχει το δικό του γήπεδο, όπως κι εμείς που αναλάβαμε να συντηρήσουμε και να ανακαινίσουμε έναν χώρο επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ σε αυτόν, ώστε να γίνει σημείο αναφοράς για όλους. Η χαώδης διαφορά μεταξύ των εξόδων τόσο σε λειτουργικά όσο και σε μίσθωμα όλες αυτές τις δεκαετίες θα μπορούσε να γίνει σημαία από εμένα σε μια προσπάθεια διαρκούς γκρίνιας και ματαίωσης, αλλά, αντ΄ αυτού επέλεξα να δεχτώ μια τεράστια πρόκληση και όχι να την αρνούμαι, επειδή -μεταξύ άλλων- δεν έχει αρκετές καφετέριες προς εκμετάλλευση (!).

Συνειδητά επέλεξα να μην καταθέτω καταγγελίες, μηνύσεις, αγωγές και προσφυγές σε κάθε πρόκληση και δυσφήμηση μη αποδεχόμενος ότι το επίσημο επίπεδο διαλόγου μεταξύ επιχειρηματιών που εκπροσωπούν το μπάσκετ είναι τα «παρκαδόρος», η παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων και έτεροι ντροπιαστικοί χαρακτηρισμοί χρησιμοποιούμενοι από χούλιγκανς και όχι ομάδες, οι επονείδιστες αναφορές στο πόσο κακό κάνω στο άθλημα, όταν όλος ο κόσμος βλέπει τις κορυφές που κατακτώνται στην καλαθοσφαίριση χάρη στις δικές μου ενέργειες και κυρίως αυτά τα αποκυήματα νοσηρής φαντασίας περί ανθρώπων σκιών δίπλα και πίσω μου- θα έπρεπε πλέον να γνωρίζουν καλά πως δρω μόνος και πάντα στο φως.

Παρά ταύτα, όλα έχουν ένα όριο και αυτό πλέον έχει προ πολλού χαθεί. Είναι ιδιαίτερα δυνατοί, όπως πολύ χαρακτηριστικά και με ιδιαίτερο ύφος τόνισαν εκεί στην ΚΑΕ Ολυμπιακός (εμένα όλη αυτή η προσωπική εμμονή και η στοχοποίηση μόνο αδυναμία μου δείχνουν), αλλά εγώ έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, έναν θεσμό που έχει δημιουργηθεί, για να μην κρίνει βάσει δύναμης. Αλλά να κρίνει βάσει του Δικαίου. Και αυτό θα πράξω απαρέγκλιτα από εδώ και στο εξής.

Τέλος, σε απόλυτη συνάφεια με το προηγούμενο, το σοκαριστικό από τη χθεσινή επίσημη τοποθέτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο οποίο όντως θα εστιάσω και θα αναδείξω με κάθε νόμιμο τρόπο είναι το πλέον σημαντικό για την ίδια την ύπαρξη του Κράτους μας. Είναι μη αποδεκτό να αποκαλείται παράνομη μια ψηφισθείσα από την ελληνική Βουλή επωφελής για το δημόσιο συμφέρον με νόμο παραχώρηση, να στιγματίζονται ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί, οι Βουλευτές με τρόπο πρωτοφανή και να γελοιοποιείται με τον τρόπο αυτό όλη η κοινοβουλευτική διαδικασία, ενώ συγχρόνως απροκάλυπτα και με έμφαση στο “ξέρετε ότι είμαστε δυνατοί σε κάποια πράγματα” να εκβιάζεται και πιέζεται το πολιτικό σύστημα και δη η ηγεσία αυτού!

Είμαι βέβαιος πως τόσο η πολιτική μας ηγεσία όσο και οι θεσμοί μας θα παρέμβουν εμφατικά και θα δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις σε τέτοιες τοποθετήσεις.

Ο δυνατός χάνει τη δύναμή του τη στιγμή ακριβώς που θα χρειασθεί δημοσίως να την επικαλεστεί. Εγώ είμαι πάντα -και λόγω ανατροφής και λόγω κοσμοαντίληψης-με τους αδυνάμους του κόσμου αυτού.

ΥΓ: Το να δοθούν στις δυο ομάδες ΟΑΚΑ και ΣΕΦ με τους ίδιους όρους προτάθηκε και υλοποιήθηκε, προφανώς κατά το ήμισυ, γιατί εμείς αποδεχτήκαμε την πρόταση, ενώ εσείς όχι. Απευθυνθείτε στη δύναμή σας για λεπτομέρειες».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις