Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Αλ Καντισίγια – Ολυμπιακός 2-2: Τον πρόδωσε η άμυνα του

Αλ Καντισίγια – Ολυμπιακός 2-2: Τον πρόδωσε η άμυνα του

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του φιλικού αγώνα με την Αλ Καντίγια, ωστόσο προδόθηκε σε δύο φάσεις από την άμυνα του, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει την πρώτη του ισοπαλία (2-2) στα φετινά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας του.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 κόντρα στην Αλ Καντισίγια στο τρίτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του, με τον Τσικίνιο να χρίζεται σκόρερ από τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι στο 88′ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα με αυτογκόλ του Λαζάμι.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε μία ανάμεικτη ενδεκάδα χρησιμοποιώντας ξανά πολλούς απ’ τους «μικρούς» που κατέκτησαν το Youth League πριν από λίγους μήνες.

Στο 16’ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή του με τον Μασούρα να πλασάρει λίγο άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ορτέγκα πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και βρήκε με τη μία στη μικρή περιοχή τον Τσικίνιο, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 28’ ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όταν ξανά ο Ορτέγκα γύρισε στην «καρδιά» της περιοχής κι ο Μασούρας έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Καστέλς απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 35’ ο Άμπι σε δύο προσπάθειές του δεν μπορεί να απομακρύνει την μπάλα, αυτή πήρε ύψος κι ο Κουινιόνες με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έκανε το 1-1.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Μασούρας βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Αλ Καντισίγια, «κρέμασε» τον Καστέλς, αλλά η μπάλα έσκασε μπροστά από την εστία και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βέλγου γκολκίπερ.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, η Αλ Καντισίγια πήρε προβάδισμα με σκόρερ τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ορτέγκα, πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη κι έκανε με πλασέ το 2-1.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 61’ όταν από πανέξυπνη μπαλιά του Μπιέ, ο Τσικίνιο πέρασε τον τερματοφύλακα, αλλά τελευταία στιγμή τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της σαουδαραβικής ομάδας. Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 88ο λεπτό, όταν από πολύ ωραία ατομική ενέργεια και γύρισμα του Ροντινέι, ο Χακ έστειλε την μπάλα άθελά του στο βάθος της εστίας του Καστέλς.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Μπότης (Πασχαλάκης 46′), Κοστίνια (Ροντινέι), Ρέτσος, Άμπι, Ορτέγκα (Απστολόπουλος 75′), Ντόη (Μπακούλας), Τσικίνιο, Μουζακίτης, Μασούρας (Παπακανέλλος 64′), Μπιέλ, Κωστούλας (Μαρτίνς 64′).

Η ενδεκάδα της Αλ Καντισίγια: Καστέλς, Λαγιάμι, Χακ, Αμπού Αλσαμάτ, Χασούν, Καρίλο, Κασέμ, Αλκατάνι, Κουινόνες και Ομπαμεγιάνγκ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις