Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Το Κρεμλίνο κατηγορεί ως «πράκτορα του εξωτερικού» την ρωσόφωνη Bild

Το Κρεμλίνο κατηγορεί ως «πράκτορα του εξωτερικού» την ρωσόφωνη Bild

Ως «πράκτορα του εξωτερικού» κατηγορεί ανοικτά την ρωσόφωνη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας BILD, το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Ρωσία κατηγορεί την Bild, λόγω των ψευδών, όπως εκτιμά, πληροφοριών, οι οποίες θα παρουσίαζαν μια αρνητική εικόνα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ρωσόφωνη έκδοση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 «για να ενημερώσει τους Ρώσους για τον πόλεμο πέρα από την κρατική προπαγάνδα».

Η «BILD στα ρωσικά» έχει περισσότερους από 330.000 συνδρομητές στο You Tube και σχεδόν 60.000 στο Telegram. «Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας. Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη πολλών Ρώσων σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο δημιουργός της, Μακσίμ Κουρνίκοφ.

Η ταξινόμηση της «BILD στα ρωσικά» ως «ξένου πράκτορα» σημαίνει στην πράξη ότι σε κάθε ανάρτηση θα πρέπει να αναφέρεται ότι πρόκειται για «δημοσίευμα ξένου πράκτορα» ώστε το κοινό να μην εμπιστεύεται τα ρεπορτάζ. Πριν από δύο χρόνια, η Ρωσία είχε αποκλείσει την ιστοσελίδα «bild.de».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις