Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ελλάδα – Καναδάς: Ζόρικη πρεμιέρα για την εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ελλάδα – Καναδάς: Ζόρικη πρεμιέρα για την εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Eurokinissi

Η Εθνική μπάσκετ ρίχνεται το Σάββατο (22:00, Newsit.gr, ΕΡΤ1) στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων, στους οποίους επιστρέφει μετά από 16 χρόνια. Πρώτος αντίπαλος είναι ο Καναδάς.

Ώρα για δράση! Η Εθνική μπάσκετ αντιμετωπίζει τον Καναδά στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ, στην πρεμιέρα του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Οι δύο ομάδες συμμετέχουν στον 1ο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο δύσκολος του τουρνουά, αφού συμμετέχουν και η Ισπανία με την Αυστραλία.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε εντυπωσιακή παρουσία τόσο στην προετοιμασία της όσο και στο προολυμπιακό τουρνουά, επιστρέφοντας στο κορυφαίο αθλητικό event για πρώτη φορά από το 2008.

O Καναδάς είναι μία ομάδα με εντυπωσιακό ρόστερ, το οποίο περιλαμβάνει 10 NBAers. Η χώρα της Βόρειας Αμερικής προέρχεται από μία εξαιρετική πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, όπου τερμάτισε 3η. Δεν συμμετείχε σε κάποιο προολυμπιακό τουρνουά, αφού είχε εξασφαλισμένη παρουσία στην Ολυμπιάδα μέσω του Μουντομπάσκετ.

Η Εθνική μπάσκετ έδειξε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο στο Προολυμπιακό τουρνουά και σε φιλικά, με εξαίρεση τη βαριά ήττα από τη Σερβία. Απ’ την άλλη, ο Καναδάς έδωσε τρία φιλικά, γνωρίζοντας ήττα από τις ΗΠΑ (86-72) και νικώντας Γαλλία (85-73) και Πουέρτο Ρίκο (103-93).

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις των τριών ομίλων, αλλά και οι δύο καλύτερες τρίτες.

Η 12άδα της Ελλάδας: Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Χουγκάζ, Γιώργος Παπαγιάννης.

Η 12άδα του Καναδά: Νικεΐλ Αλεξάντερ Γουόκερ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς), Αρ Τζέι Μπάρετ (Τορόντο Ράπτορς), Κεμ Μιρτς (Τζιρόνα), Ντίλον Μπρουκς (Χιούστον Ρόκετς), Λουγκέντζ Ντορτ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Μέλβιν Ετζίμ (Μάλαγα), Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Τρέι Λάιλς (Σακραμέντο Κινγκς), Τζαμάλ Μάρεϊ (Ντένβερ Νάγκετς), Άντριου Νέμπχαρντ (Ιντιάνα Πέισερς), Κέλι Όλινικ (Τορόντο Ράπτορς), Ντουάιτ Πάουελ (Ντάλας Μάβερικς).

Το πρόγραμμα της Εθνικής μπάσκετ:

Σάββατο 27 Ιουλίου

Ελλάδα – Καναδάς (22:00)

Τρίτη 30 Ιουλίου

Ισπανία – Ελλάδα (12:00)

Παρασκευή 2 Αυγούστου

Αυστραλία – Ελλάδα (14:30)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις