Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στα προημιτελικά του σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στα προημιτελικά του σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
ΑΠΕ

Ο Στέφανος Ντούσκος στο… δρόμο για να επαναλάβει την “χρυσή” επιτυχία που είχε στο Τόκιο. Ο 27χρονος Έλληνας κωπηλάτης προκρίθηκε στον προημιτελικό, στο σκιφ των ανδρών, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, ο Στέφανος Ντούσκος πέρασε με άνεση από τον προκριματικό του στο σκιφ ανδρών και προκρίθηκε στα προημιτελικά του αγωνίσματος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Έλληνας “χρυσός” Ολυμπιονίκης πήρε τη δεύτερη θέση στην προκριματική σειρά που συμμετείχε, καλύπτοντας τα 2 χιλιόμετρα της διαδρομής με χρόνο 7.01.79 και περνώντας στα προημιτελικά της Τρίτης (30.07.2024).

Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Νεοζηλανδός, Τόμας Μάκιντος (6:55.92) και στην τρίτη ο Αιγύπτιος, Αμπντελχαλέκ Ελμπάνα (7:05.06) και αμφότεροι προκρίθηκαν για τα προημιτελικά του αγωνίσματος.

Ο Ντούσκος εκίνησε καλά τον αγώνα και από την αρχή βρέθηκε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Μακιντος, ο οποίος επικράτησε εύκολα, με τον Έλληνα κωπηλάτη να διατηρεί με άνεση την προνομιούχο θέση και να κάνει συντήρηση δυνάμεων, δεδομένου ότι οι δύο πρωταθλητές, είναι από τα φαβορί για ένα μετάλλιο.

Ο 27χρονος κωπηλάτης από τα Ιωάννινα θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του ολυμπιονίκη στο σκιφ ανδρών που κατέκτησε πριν από τρία χρόνια. Σε εκείνο τον τελικό είχε καλύψει τα 2.000μ. σε 6:40.45, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Ολυμπιακών Αγώνων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις