Σάββατο, 27 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ακίνητα: Έρχεται ρύθμιση τον Σεπτέμβριο που θα ξεμπλοκάρει χιλιάδες μεταβιβάσεις

Ακίνητα: Έρχεται ρύθμιση τον Σεπτέμβριο που θα ξεμπλοκάρει χιλιάδες μεταβιβάσεις

Νέα νομοθετική ρύθμιση η οποία και θα ξεμπλοκάρει χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων αναμένεται από την κυβέρνηση το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η ρύθμιση προωθείται από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα έχει ως στόχο να αντιμετωπιστούν οι αποκλίσεις επιφανειών μεταξύ των οριζόντιων ιδιοκτησιών και των αδειών, μία πολύ συνηθισμένη αιτία για να μην μπορεί να γίνει έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, κι ως εκ τούτου να μπλοκάρονται οι μεταβιβάσεις των ακινήτων.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η ρύθμιση θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο που αναμένεται τον Σεπτέμβριο, και θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να πραγματοποιούν μονομερή τροποποίηση επιφανειών χωρίς κάποιο όριο στην απόκλιση αν και εφόσον φυσικά δεν θίγονται τα συμφέροντα άλλων ιδιοκτητών ακινήτων εντός του ίδιου κτιρίου.

Έτσι, το υπουργείο φιλοδοξεί να επιλύσει μια πλειάδα προβλημάτων και μπλοκαρισμένων μεταβιβάσεων η οποία προκύπτει τα τελευταία δύο χρόνια που έχει καταστεί υποχρεωτική η έκδοση ταυτότητας κτιρίου για τα ακίνητα που μεταβιβάζονται, όπως με πώληση ή γονική παροχή.

 

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις