Σάββατο, 27 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τελετή Εναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: Τα λάθη των διοργανωτών που σχολιάστηκαν

Τελετή Εναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: Τα λάθη των διοργανωτών που σχολιάστηκαν

Δεν έλειψαν τα λάθη στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι παρά την τεράστια προσπάθεια των Γάλλων να παρουσιάσουν μια άρτια παραγωγή

Και μπορεί κατά την ζωντανή μετάδοση της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι κάποια πράγματα να μην έγιναν αντιληπτά, ωστόσο, μια δεύτερη και πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι υπήρξαν προβλήματα.

Η πρώτη γκάφα των διοργανωτών είναι ότι έχασαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν οι σημαιοφόροι της Ελλάδας.

Όλοι περίμεναν να δουν έναν από τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ να είναι επικεφαλής, αλλά ο σκηνοθέτης κατάφερε να τον κρύψει από τα πλάνα. Τον κάλυπτε η ελληνική σημαία και η ταμπέλα που έγραφε Greece.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Οργή που αποκάλεσαν τη Νότια Κορέα… Βόρεια

Οι διοργανωτές υπέπεσαν και σε μια μεγάλη γκάφα. Όταν έκανε παρέλαση με το πλοίο στον Σηκουάνα η αποστολή της Νότιας Κορέας στην τελετή Έναρξης, κατά λάθος εμφανίστηκε στην οθόνη «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», δηλαδή η επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας.

Η ΔΟΕ ζήτησε συγγνώμη από τη Νότια Κορέα, αλλά το κακό είχε γίνει.. «Ζητούμε βαθιά συγγνώμη για το λάθος που συνέβη κατά την παρουσίαση της ομάδας της Νότιας Κορέας κατά τη μετάδοση της τελετής έναρξης», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ.

Το λάθος αυτό προκάλεσε πάντως πολλές αντιδράσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού της Νότιας Κορέας να ζητά να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, για διευκρινίσεις. Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Κορέας θέλει να συναντηθεί με την Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή και τη ΔΟΕ για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της.

 

Η ανάποδη σημαία

Ένα άλλο μεγάλο λάθος έγινε προς το τέλος της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ώρα της έπαρσης της σημαίας της διοργάνωσης και της ανάκρουσης του Ολυμπιακού Ύμνου, οι Γάλλοι την ύψωσαν ανάποδα.

Το συγκεκριμένο λάθος στάθηκε αφορμή για πολλά σχόλια στα social media.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις