Σάββατο, 27 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ελλάδα – ΗΠΑ 6-15: Βαριά ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ελλάδα – ΗΠΑ 6-15: Βαριά ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
ΦΩΤΟ Reuters

Η Εθνική πόλο γυναικών ηττήθηκε 15-6 από τις ΗΠΑ, στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με τις «γαλανόλευκες» να έχουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση παρά την ήττα.

Η Εθνική πόλο είχε δύσκολο έργο εξαρχής, αφού οι ΗΠΑ είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και θεωρείται η κορυφαία ομάδα του κόσμου. 

Οι αθλήτριες της Αλεξίας Καμμένου είδαν τις ΗΠΑ να κυριαρχούν από το πρώτο οκτάλεπτο στο παιχνίδι, με την Ελλάδα μάλιστα στην πρώτη περίοδο να μην καταφέρνει να σκοράρει. Παρόλα αυτά η Εθνική πόλο είχε μια ανταγωνιστική παρουσία και δεν επέτρεψε τις Αμερικανίδες να ξεφύγουν στο σκορ.

Το πρώτο οκτάλεπτο τελείωσε με 3-0 υπέρ των ΗΠΑ, ενώ στο δεύτερο οι Ελληνίδες αθλήτριες κατάφεραν να σκοράρουν 2 φορές, σημειώνοντας τα πρώτα γκολ της χώρας μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, στο πόλο γυναικών.

Η Αμερική όσο κυλούσε το παιχνίδι κυριάρχησε απόλυτα, με την Ελλάδα να έχει ένα παθητικό ρόλο όπως ήταν αναμενόμενο. Το σκορ στο πρώτο μέρος ήταν 2-9 υπέρ των ΗΠΑ, που έδειξαν σταδιακά να «καθαρίζουν» την αναμέτρηση.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική πέτυχε άλλα 2 τέρματα, βελτιώνοντας την απόδοση της, ωστόσο δεν μπόρεσε να μειώσει την διαφορά στο σκορ. Με αυτό τον τρόπο Αμερικανίδες, έχοντας εξασφαλίσει επί της ουσίας τη νίκη, από ένα σημείο και έπειτα έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Κάπως έτσι η αναμέτρηση δεν είχε κάτι διαφορετικό στο 4ο οκτάλεπτο, με την Εθνική πόλο γυναικών να γνωρίζει την ήττα με σκορ 15-6 από τις ΗΠΑ, στο πρώτο της παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ρεπό τη 2η αγωνιστική του Β΄ ομίλου και θα επιστρέψει στο «Aquatics Center» την Τετάρτη 31/7 (21:05) για την αναμέτρηση με την -επίσης πολύ ισχυρή- Ισπανία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 0-3, 2-6, 2-3, 2-3

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

ΗΠΑ (Ανταμ Κρικόριαν): Τζόνσον, Μάσελμαν 1, Πρέντις 2, Φέιταλ 1, Φλιν 4, Στέφενς 2, Ράνεϊ, Νιούσχουλ, Ρέμερ 1, Γκίλκριστ 1, Αουσμους 1, Σέκουλιτς 2, Λόνγκαν

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις