Σάββατο, 27 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νεκρός προπονητής στο Ολυμπιακό Χωριό

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νεκρός προπονητής στο Ολυμπιακό Χωριό

Με δυσάρεστο τρόπο ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, καθώς ο προπονητής πυγμαχίας της Σαμόα, Ελίκα Φατουπαΐτο, πέθανε σε ηλικία 60 ετών στο Ολυμπιακό χωριό, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανακοπή.

Συγκεκριμένα στην πρώτη ημέρα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, έγινε γνωστό πως ο Ελίκα Φατουπαΐτο, προπονητής πυγμαχίας των Νήσων Σαμόα, Ελίκα Φατουπαΐτο, υπέστη καρδιακή προσβολή, με αποτέλεσμα να πεθάνει ενώ βρισκόταν στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ο 60χρονος άνδρας σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες, οι οποίες ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να τον κρατήσουν στην ζωή. Ο Ελίκα Φατουπαΐτο πέθανε μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό ανήμερα της τελετής έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή (26/7) σκορπώντας τη θλίψη στην αποστολή της Σαμόα και όχι μόνο.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του Λιονέλ Ελίκα Φατουπαΐτο εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

«Εμείς στη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Lionel Elika Fatupaito, του προπονητή πυγμαχίας της Σαμόα, ο οποίος έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η αφοσίωση και το πάθος του Lionel για το άθλημα έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην κοινότητα της πυγμαχίας. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει τις μελλοντικές γενιές. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την ομάδα της Σαμόα και όλους όσους επηρεάζονται από αυτή τη βαθιά απώλεια» αναφέρει η ανακοίνωση της.

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις