Σάββατο, 27 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Ρούντι Φερνάντεθ έγινε ο πρώτος μπασκετμπολίστας με 6 συμμετοχές

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Ρούντι Φερνάντεθ έγινε ο πρώτος μπασκετμπολίστας με 6 συμμετοχές

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έγραψε ιστορία στον αγώνα Ισπανία – Αυστραλία για τον 1ο όμιλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με τον Ισπανό μπασκετμπολίστα να γίνεται ο πρώτος που αγωνίζεται σε 6 διοργανώσεις, σε ένα σπουδαίο κατόρθωμα για τον ίδιο.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ αγωνίστηκε στο παιχνίδι Ισπανία – Αυστραλία, στο οποίο τα «καγκουρό» κέρδισαν 92-80, με τον 39χρονο αθλητή να γίνεται παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπάσκετ όλων των εποχών.

Ο Ισπανός διεθνής έχει ανακοινώσει πως μετά την Ολυμπιάδα στο Παρίσι θα βάλει τελεία στην καριέρα του, κάτι που έχει κάνει ήδη σε συλλογικό επίπεδο σε συνέντευξη που παραχώρησε ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης στις 4 Απριλίου.

Σε ηλικία 39 ετών, ο Ρούντι Φερνάντεθ πέρασε στην πρώτη λίστα του σχετικού πίνακα, αφήνοντας πίσω του, με 5 συμμετοχές τους Άντριου Γκέιζ (Αυστραλία), Τεόφιλο Κρους (Πουέρτο Ρίκο), Όσκαρ Σμιντ (Βραζιλία) και Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Ισπανία).

Ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 στην Αθήνα και έκτοτε ήταν παρών με τη «Φούρια Ρόχα» σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες έως σήμερα!

Ο αγώνας απέναντι στην Αυστραλία ήταν ο 36ος σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τον Ρούντι Φερνάντεθ, με τον Ισπανό να κυνηγά ένα ακόμη ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού κυνηγά να πιάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει τις συμμετοχές του Αυστραλού Άντριου Γκέιζ, ο οποίος έπαιξε σε 40 ματς σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για να το πετύχει αυτό ο Ρούντι Φερνάντεθ, θα πρέπει οι Ίβηρες, οι οποίοι αγωνίζονται στον ίδιο όμιλο με την εθνική Ελλάδας, τον 1ο, να προκριθούν…

Πάντως, στον αγώνα με την εθνική Ελλάδας την ερχόμενη Τρίτη (30/7, 12:00) ο Ρούντι Φερνάντεθ, εφόσον πατήσει στο παρκέ, θα «πιάσει» σε αριθμό αγώνων σε Ολυμπιακούς Αγώνες έναν άλλον «θρύλο» του ισπανικού μπάσκετ, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος έπαιξε σε 37 αγώνες σε Ολυμπιακά Τουρνουά μπάσκετ. Και εν συνεχεία, στις 2 Αυγούστου κόντρα στον Καναδά ο Ρούντι Φερνάντεθ θα «πιάσει» και τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών σε Ολυμπιακά Τουρνουά μπάσκετ ανδρών, τον Βραζιλιάνο Όσκαρ Σμιντ που συμμετείχε σε 38 παιχνίδια. Πριν τον Άντριου Γκέιζ βρίσκεται μόνο ο Πορτορικανός Τεόφιλο Κρους με 39 ματς.

1. Ρούντι Φερνάντεθ Ισπανία 6 36

2. Άντριου Γκέιζ Αυστραλία 5 40

3. Τεόφιλο Κρους Πουέρτο Ρίκο 5 39

4. Όσκαρ Σμιντ Βραζιλία 5 38

5. Χουάν Κάρλος Ναβάρο Ισπανία 5 37

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις