Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ισραήλ: 10 νεκροί μετά από εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο, ανάμεσά τους και παιδιά

Ισραήλ: 10 νεκροί μετά από εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο, ανάμεσά τους και παιδιά
Φωτογραφία αρχείου - Reuters

Το χειρότερο επεισόδιο βίας που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες, σημειώθηκε σήμερα (27.07.2024) στο Ισραήλ, μετά από επίθεση που έκανε ο Λίβανος, εκτοξεύοντας ρουκέτες που έπληξαν γήπεδο ποδοσφαίρου ενός χωριού στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης στο Ισραήλ ανέρχεται στους 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Τραυματισμένοι παραμένουν 34 άνθρωποι με τους 17 από αυτούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν επίσης παιδιά.

Στο σημείο έχει σπεύσει ο ισραηλινός στρατός που βοηθά στη μεταφορά των θυμάτων, με τους γιατρούς να δίνουν σκληρή μάχη για να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Ο στρατός του Ισραήλ κατηγορεί την Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε ανοιχτά την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ πως ευθύνεται για την επίθεση με τις ρουκέτες.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ βρίσκεται πίσω από την επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ματζντάλ Σαμς», δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.

Η Χεζμπολάχ από την άλλη δεν έχει αναλάβει την ευθύνη,

«Η οργάνωση δεν ευθύνεται για το πλήγμα στο Ματζντάλ Σαμς στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν», δήλωσε στο Reuters, ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις