Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Νιγηριανή πυγμάχος Σίνθια Ογκουνσεμιλόρε βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Νιγηριανή πυγμάχος Σίνθια Ογκουνσεμιλόρε βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία
Reuters

Προσωρινά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων 2024 τέθηκε η Νιγηριανή πυγμάχος, Σίνθια Ογκουνσεμιλόρε, αφού πιάστηκε ντοπέ.

Η Νιγηριανή πυγμάχος ελαφρών βαρών Σίνθια Ογκουνσεμιλόρε τέθηκε προσωρινά σε αποκλεισμό το Σάββατο (27.07.2024), αφού βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία πριν από τον εναρκτήριο αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Δοκιμών (ITA).

Η Ογκουνσεμιλόρε βρέθηκε θετική στη φουροσεμίδη, ένα διουρητικό στη λίστα απαγορευμένων της WADA, σε έναν έλεγχο ντόπινγκ εκτός αγώνων που έγινε την Πέμπτη.

«Η αθλήτρια έχει ενημερωθεί για την υπόθεση και έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή μέχρι την επίλυση του θέματος σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ και τους Κανόνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά του Ντόπινγκ», ανέφερε η ITA.

«Αυτό σημαίνει ότι η αθλήτρια δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί, να προπονηθεί, να προπονήσει ή να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Η αθλήτρια έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει την επιβολή της προσωρινής αναστολής ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου – Τμήμα Αντιντόπινγκ. Η αθλήτρια έχει επίσης το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του Β΄ δείγματος».

Η κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας και πρωταθλήτρια Αφρικανικών Αγώνων επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Γου Σιχ Γι της Ταϊβάν σε έναν αγώνα τους «16» την Τρίτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις