Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναβλήθηκαν οι προπονήσεις τριάθλου στον Σηκουάνα λόγω του επίπεδου μόλυνσης του νερού

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναβλήθηκαν οι προπονήσεις τριάθλου στον Σηκουάνα λόγω του επίπεδου μόλυνσης του νερού
Reuters

Όπως αναμενόταν, η βροχή που έπεσε τα τελευταία 24ωρα στο Παρίσι έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και πιο συγκεκριμένα, στα αθλήματα που θα διεξαχθούν στον Σηκουάνα. Οι διοργανωτές είναι καθησυχαστικοί, για τη διεξαγωγή τους.

Οι βροχοπτώσεις που υπήρξαν από την Παρασκευή (26.07.2024) στο Παρίσι, μόλυναν τα νερά του Σηκουάνα τις ώρες που ακολούθησαν, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να ακυρώσουν την προπόνηση τριάθλου που είχε προγραμματισθεί για σήμερα (28.07.2024) το πρωί στον περίφημο ποταμό, αλλά παραμένουν «βέβαιοι» ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά την Τρίτη (30.07) και την Τετάρτη (01.08).

Το τρίαθλο είναι το πρώτο Ολυμπιακό άθλημα που θα διεξαχθεί στον Σηκουάνα, πριν από την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, την δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σήμερα τα ξημερώματα, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, η διεθνής ομοσπονδία τριάθλου, καθώς και οι τοπικές αρχές, έλαβαν την «κοινή απόφαση να ακυρώσουν το κολυμβητικό μέρος της εξοικείωσης» που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, επειδή «τα επίπεδα μόλυνσης του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, οι διοργανωτές είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι ο κατακλυσμός της προηγούμενης ημέρας (σ.σ. περίπου 16 χιλιοστά νερού), ήταν πιθανό να υποβαθμίσει την ποιότητα του νερού.

Δεν διευκρινίσθηκε, ωστόσο, το επίπεδο των βακτηρίων E.Coli και εντερόκοκκου που πρέπει να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, αλλά τονίσθηκε «η προτεραιότητα της υγείας των αθλητών».

Πριν από την κολύμβηση που έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη και την Τετάρτη, οι τριαθλητές έχουν την ευκαιρία να «εξοικειωθούν» με το ποτάμι, ακόμα κι αν κάποιοι αποφασίσουν να συνεχίσουν την προπόνηση στην πισίνα, ιδίως στη θρυλική πισίνα George Vallerey στα ανατολικά του Παρισιού, όπου κολύμπησαν οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του 1924.

«Τα αγωνίσματα τρεξίματος και ποδηλασίας» για την πρωινή προπόνηση της Κυριακής «θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί», ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις