Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Γκάφα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με τον εθνικό ύμνο του Νότιου Σουδάν

Γκάφα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με τον εθνικό ύμνο του Νότιου Σουδάν
reuters

Στην πιο ιστορική στιγμή της ομάδας μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες -στο παιχνίδι με το Πουέτρο Ρίκο- οι διοργανωτές έκαναν γκάφα, βάζοντας τον εθνικό ύμνος του Σουδάν.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 έκαναν το… θαύμα τους, με “θύμα” το Νότιο Σουδάν. Το ντεμπούτο της ομάδας που εκπροσωπεί την αφρικανική χώρα στο τουρνουά του μπάσκετ σημαδεύτηκε από ένα μεγάλο λάθος, πριν το “τζάμπολ” του αγώνα κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο.

Τη στιγμή που οι παίκτες του Νοτίου Σουδάν είχαν στηθεί για να ακούσουν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους από τα μεγάφωνα του γηπέδου “Pierre Mauroy”, έγινε ένα τραγικό λάθος από τους διοργανωτές, οι οποίοι βάλανε τον ύμνο του Σουδάν.

Οι παίκτες του Νοτίου Σουδάν έμειναν… σαστισμένοι, έδειξαν μέσω των μορφασμών που έκαναν την ενόχλησή τους, ενώ υπήρχαν και αποδοκιμασίες από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Κατά τη διάρκεια της παύσης καθώς οι διοργανωτές έψαχναν για τον σωστό ύμνο, οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο “Pierre Mauroy” ξέσπασαν σε χειροκροτήματα για να δείξουν αλληλεγγύη τους με την ομάδα του Νοτίου Σουδάν. Μετά από μια μικρή καθυστέρηση, ακούστηκε ο σωστός ύμνος.

Για την… ιστορία, οι Αφρικανοί επικράτησαν με 90-79 του Πουέρτο Ρίκο και έκαναν μεγάλο βήμα για την διεκδίκηση μίας θέσης στα προημιτελικά του τουρνουά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις