Κυριακή, 28 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Formula 1: Νίκη Ράσελ στο Βέλγιο, 1-2 για τις Mercedes

Formula 1: Νίκη Ράσελ στο Βέλγιο, 1-2 για τις Mercedes
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ο νικητής στο βελγικό γκραν πρι της Formula 1, με τον Βρετανό πιλότο της Mercedes να βλέπει τον Λιούις Χάμιλτον να τερματίζει πίσω του. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Όσκαρ Πιάστρι με McLaren.

O Tζορτζ Ράσελ αποφάσισε να κάνει ένα πιτ στοπ λιγότερο, με τον Βρετανό πιλότο χάρη στην στρατηγική του να καταφέρνει να πάρει την καρό σημαία και να κατακτήσει το γκραν πρι στο Σπα της Formula 1. Με αυτό τον τρόπο η Mercedes έφτασε στην 3 της νίκη στους 4 τελευταίους αγώνες, δείχνοντας πως έχει κάνει αρκετή μεγάλη πρόοδο το τελευταίο διάστημα.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ ο οποίος ξεκίνησε από την pole position, έκανε ότι καλύτερο περνούσε από το χέρι του, ωστόσο το μονοθέσιο της Ferrari έμεινε 4ο και εκτός βάθρου. Την ίδια ώρα ο Μαξ Φερστάπεν που εκκίνησε 11ος, τερμάτισε στην 5η θέση, σε ένα άκρως ενδιαφέρον γκραν πρι.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Ράσελ τη φετινή σεζόν, ενώ η Mercedes έκανε το πρώτο της 1-2 σε γκραν πρι, από τον Νοέμβριο του 2022 στην Βραζιλία, όταν και η δυάδα Ράσελ – Χάμιλτον είχε κυριαρχήσει για τελευταία φορά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις