Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Γιούχαραν τον Ολλανδό παίκτη του beach volley, Steven van de Velde – Έχει καταδικαστεί για τον βιασμό 12χρονης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Γιούχαραν τον Ολλανδό παίκτη του beach volley, Steven van de Velde – Έχει καταδικαστεί για τον βιασμό 12χρονης
Φωτογραφία: Reuters

Με αποδοκιμασίες «υποδέχτηκαν» οι φίλαθλοι τον Ολλανδό παίκτη του beach volley και καταδικασμένο για παιδεραστία, Steven van de Velde στο ντεμπούτο του σήμερα (28.07.2024) στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Ο 29χρονος Steven van de Velde, που προκάλεσε σάλο η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας της παιδεραστίας, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης το 2016 για σεξουαλική επίθεση σε ένα 12χρονο κορίτσι από τη Βρετανία, όταν εκείνος ήταν 19 ετών.

Εξέτισε μόλις 12 μήνες από την ποινή του και ορισμένοι από το κοινό στο στάδιο του Πύργου του Άιφελ, έδειξαν την αποδοκιμασία τους με την εμφάνισή του στους αγώνες.

Όταν έφτασε μαζί με τον συμπαίκτη του Matthew Immers για τον αγώνα τους εναντίον του ιταλικού ζευγαριού Alex Ranghieri και Adrian Carambula, υπήρξαν τόσο επευφημίες όσο και αποδοκιμασίες.


Αλλά σε αντίθεση με τους συναθλητές του, δεν υπήρχαν επευφημίες όταν ο Van de Velde παρουσιάστηκε στο κοινό, με κάποιες αποδοκιμασίες να ακούγονται ξεκάθαρα.

@dailymail Dutch child r*pist Steven van de Velde was BOOED by fans after being allowed to compete in the 2024 Paris Olympics. Steven van de Velde was sentenced to four years in prison in 2016 after pleading guilty to raping a 12-year year-old British girl in August 2014 when he was 19. 🎥 X/Adrien Bez, Le Figaro #olympics #paris2024 #teamgb #teamusa #roadtoparis #olympicgames ♬ original sound – Daily Mail

Ο Van de Velde γνώρισε το θύμα του στο Facebook και ταξίδεψε από το Άμστερνταμ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014.

Θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα μείνει στο Ολυμπιακό Χωριό κατόπιν δικού του αιτήματος και δεν θα δώσει τις συνήθεις συνεντεύξεις μετά τον αγώνα.

 

Η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή υποστηρίζει ότι ο Van de Velde έχει επανέλθει επιτυχώς και αξίζει τη θέση του στην ομάδα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να εμποδίσει την Ολλανδία να στείλει τον Van de Velde στο Παρίσι αφού προκρίθηκε με τον προβλεπόμενο τρόπο.

Αλλά η Rape Crisis England & Wales δήλωσε ότι η συμμετοχή του στους αγώνες ήταν «σοκαριστική». Ο Van de Velde έφυγε μόνος του από την αρένα μετά τη νίκη της Ιταλίας με τρία σετ 22-20 19-21 15-13.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις